Presedintele COSR, Octavian Morariu, le pregateste fostilor antrenori ai lotului feminin de gimnastica o oferta

In timp ce antrenorii Octavian Belu (foto) si Mariana Bitang se pregatesc sa-si ia viza de China, pentru a merge la negocieri cu asiaticii, presedintele Comitetului Olimpic si Sportiv Roman, Octavian Morariu, vrea sa scoata asul din mineca pentru a-i convinge pe cei doi tehnicieni sa ramina in tara. "Domnul Morariu si COSR nu isi doresc sa piarda acest cuplu de antrenori. Totodata nu ne permitem nici sa incalcam autonomia Federatiei Romane de Gimnastica. Trebuie sa gasim o formula, sa le dam de lucru lui Belu si Bitang. Ei trebuie sa ramina in sportul romanesc. Atentie, vorbim de sportul romanesc si nu despre lotul de gimnastica. Nu mi se pare normal si nici moral sa ne dispersam de cei mai mari furnizori de medalii", a declarat secretarul general al COSR, Ioan Dobrescu.

Atenti, dar nu incintati

Desi nu vrea sa dea detalii despre proiectul pe care il pregateste, declarind ca "vreau mai intii de toate sa stiu daca poate deveni veridic din punct de vedere legal. Nu vrem sa incalcam drepturile nimanui", Octavian Morariu a afirmat ca il va prezenta celor doi antrenori inainte de plecarea acestora in China.

"Le-am spus deocamdata telefonic despre ce este vorba. Nu au fost prea incintati, dar s-au aratat atenti la propunerea mea, ceea ce este un prim pas. Am stabilit o intilnire pentru luni. Vreau neaparat sa discut cu ei inainte de plecarea spre China, pentru ca ei sa stie cum sa deruleze negocierile acolo", a afirmat Morariu.

Suciu, pe cai mari

Daca COSR "mizeaza" in continuare pe cuplul Belu-Bitang, conducerea forului de gimnastica este decis sa-i dea o sansa antrenorului Nicolae Forminte, el urmind sa pregateasca lotul olimpic pentru Beijing. De asemenea, FRG se pare ca-i va accepta conditiile Catalinei Ponor de a continua activitatea competitionala, aceasta urmind sa se antreneze cu Matei Stanei la Bucuresti. O decizie in acest sens se va lua probabil joi, cu ocazia primului Birou Executiv al FRG.

De asemenea, tot joi, se pregateste si o mutare surpriza. Vicecampionul mondial la cal cu minere, Ioan Suciu, proaspat retras din activitatea competitionala, l-ar putea inlocui pe Mircea Apolzan - secretar general -in functia de director tehnic al federatiei de specialitate.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.