Fotbalistul oltean care a evoluat ultima data pentru Jeff United Chiba in Japonia confirma discutiile purtate cu Olaroiu, dar ia in calcul si renuntarea la activitatea sportiva, desi are numai 32 de ani.

La 32 de ani, mijlocasul Gabriel Popescu s-a intors in Romania, dupa o experienta de inca un sezon petrecuta in Japonia.

Actualmente liber de contract, Popescu se gandeste serios daca sa mai continue activitatea de fotbalist profesionist sau sa se dedice vietii cotidiene. Acesta a tinut sa precizeze ca ar putea alege Steaua Bucuresti in doua saptamani, tinand cont de relatia pe care o are cu antrenorul Cosmin Olaroiu. "Steaua nu mai are nevoie de nici o prezentare si nu stiu cati jucatori refuza aceasta grupare. Orice fotbalist care ajunge acolo pleaca din start cu inca 30 de procente valoare, putand confirma mult mai usor decat la alte grupari, ma refer aici, in Romania. Este adevarat ca in urma cu o saptamana am fost sunat de Oli, mi-a explicat ca ar avea nevoie de mine, insa un raspuns concret voi oferi abia peste doua saptamani, pentru ca sunt cateva detalii de pus la punct. Practic acum sunt ca un om care sta in echilibru pe sarma, deci nu va pot spune mai multe", a explicat Popescu.

Liber de contract, fostul international roman si-a adus aminte si de perioada petrecuta la Dinamo Bucuresti: "Nu cred ca suporterii stelisti m-ar primi cu ostilitate, deoarece eu nu am intinat niciodata emblemele echipelor la care am jucat. Despre Dinamo nu pot spune ca am avut o perioada tocmai frumoasa acolo, dar orice fotbalist trece prin asemenea momente. In plus, daca ne respectam meseria si, implicit, viata sportiva, atunci trebuie sa lasi loc de buna ziua pe oriunde te-ai duce".

Gabi Popescu nu exclude nici varianta renuntarii la sportul-rege, din motive personale, dar va lua o decizie in acest sens abia peste doua saptamani. "Sunt momente cand trebuie sa te gandesti si la retragere. Nu poti juca fotbal la nesfarsit, mai trebuie sa te gandesti ca in viata nu totul se rezuma doar la a sta pe teren", a incheiat fotbalistul, care e realizat din punct de vedere financiar.

In Japonia nu s-ar mai intoarce sa joace fotbal

|ntrebat despre perioada petrecuta in Japonia, la Jeff United, Gabi Popescu a spus: "A fost foarte interesant, mai ales ca am fost la o echipa pe la care a trecut si Taca Zamfir, el lasand o impresie buna. M-am despartit in termeni amiabili, dar ma simteam ca si cum as fi fost ultimul exemplar dintr-o specie pe cale de disparitie. Eu am jucat si in Coreea, la Samsung Blue Wings, dar este totusi o diferenta. Oricum, nu ca m-as intoarce acum sa joc in Japonia".

Si-a deschis un club de billiard

La revenirea din Japonia, Gabi Popescu a pus bazele, in centrul orasului Craiova, unui club de biliard, care s-a deschis de cateva zile. Clubul se numeste "Champions", el fiind vizitat des de fotbalistii care l-au cunoscut pe mijlocasul in varsta de 32 de ani: "Inca nu am terminat toate amenajarile, de-abia ce am deschis, dar sper sa fie frumos atunci cand va fi gata cu totul".

"Universitatea este o religie in Romania"

Dupa cinci sezoane petrecute la Universitatea Craiova si trei la Electroputere, Gabi Popescu este convins ca echipa-fanion a Olteniei e un model pentru tinerii jucatori din Cetatea Baniei. "Multi preziceau de trei-patru ani caderea Craiovei, dar asta s-a intamplat si pentru ca autoritatile locale nu s-au implicat.

Acum, cu Stanga la timona, sunt convins ca Universitatea va promova si, conform traditiei, va fi in topul fotbalului romanesc. Pentru jucatorii din Craiova care vin din urma, Universitatea este o religie, eu asa am luat-o cand eram junior", a mai afirmat Popescu.


Despre autor:

ProSport

Sursa: ProSport


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.