FIFA a anuntat ca 15 antrenori de nationala au cerut aminarea termenului-limita de depunere a listei cu jucatori pentru CM 2006

Aflat mai mereu in conflict cu marile cluburi din Europa, Sep Blatter a deschis un front si cu antrenorii echipelor nationale. FIFA a anuntat ca a primit o petitie din partea mai multor echipe nationale participante la Cupa Mondiala din 2006, prin care acestea solicita aminarea termenului-limita de depunere a listelor cu jucatorii selectionati pentru aceasta competitie. In prezent, termenul-limita stabilit pentru depunerea listelor cu cei 23 de jucatori selectionati de fiecare tara pentru Turneul final este 15 mai 2006.

Selectionerul Frantei, Raymond Domenech, a afirmat recent ca a semnat o astfel de petitie, mentionind ca, din informatiile sale, nu este singurul. "Toti selectionerii au semnat pentru modificarea acestei date, deoarece nu vedem motivul pentru care trebuie sa anuntam pe 15 mai o asemenea lista, stiut fiind faptul ca, dupa aceea, vor mai fi trei saptamini de pregatire", a spus Domenech.

FIFA apreciaza ca data stabilita este corecta, pentru ca, astfel, cei 23 de jucatori selectionati vor avea o perioada de vacanta intre 14 si 21 mai, asa cum este prevazut in calendarul international. Regulamentul oficial prevede ca jucatorii care evolueaza in saptamina 14-21 mai (este vorba despre finalistii Ligii Campionilor si despre cei care vor concura in cupele nationale) trebuie sa aiba o saptamina de pauza obligatorie dupa ultimul meci disputat.

De asemenea, regulamentul CM-2006 prevede ca un jucator accidentat, deja inscris pe lista celor 23 selectionati, poate fi inlocuit inainte de inceperea competitiei mondiale, daca accidentarea este confirmata de un medic FIFA.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.