"Ne asteptam la un reviriment al handbalului masculin romanesc. Sunt semnale pozitive, iar noua conducere tehnica a dovedit ca poate face treaba buna. Deja am decis ca si meciul din play-off sa se dispute la Oradea", declara Cristian Gatu, presedintele Federatiei Romane de Handbal, in preziua meciului retur dintre Romania si Ucraina. Vorbele conducatorului FRH au fost, insa, contrazise in detaliu, sambata, de evolutia realmente penibila a "tricolorilor", care au pierdut, cu 29-31, partida revansa cu vecinii de la nord. Elevii lui Petre Ivanescu erau obligati sa castige intalnirea la cel putin doua goluri diferenta, pentru a remonta diferenta din tur (cand ucrainenii se impusesera cu 27-26) si a fi, in mare masura, siguri de castigarea Grupei a 3-a de calificare la Europenele din 2006.

Au inceput bine, impinsi de la spate de atmosfera creata de publicul oradean, dar s-au stins treptat, de parca isi tarau inspiratia intr-un ciment ce se intarea o data cu trecerea secundelor. Cu toate acestea, la pauza, Romania era in grafic, conducand cu 17-15. Repriza secunda a fost un fiasco pentru handbalistii "tricolori", cu pase date la adversar sau oamenilor din tribune, cu numeroase actiuni ofensive irosite si cu prestatii de tot rasul in faza de aparare. Peste toate acestea a tronat lipsa evidenta a unui plan tactic, semn ca, pe langa faptul ca nu avem nici echipa si nici individualitati, nu avem nici antrenor. Indemnul "Hai, hai!" nu poate tine locul indicatiilor tactice. Cu alte cuvinte, nu avem nimic! Din campioni mondiali am ajuns rusinea-rusinilor. In urma dublului esec din fata Ucrainei, nu este exclus ca echipa nantionala de handbal masculin a Romaniei sa rateze si locul al 2-lea al grupei de calificare, ramanand, astfel, inca o data, acasa!


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.