Presedintele Federatiei de Handbal, Cristian Gatu, este tot mai increzator in sansele pe care le are Romania in vederea organizarii Campionatului Mondial de seniori din 2009, dupa ce principala adversara, Spania, si-a retras candidatura. "Raportul facut de reprezentantul IHF in luna decembrie, dupa inspectarea salilor propuse de noi pentru gazduirea meciurilor de la CM din 2009, este favorabil. Am aflat recent ca Spania, principala noastra rivala la organizarea Mondialelor, si-a retras candidatura. De aceea cred ca sansele noastre au crescut simtitor", a declarat presedintele Gatu.

Oficialul FRH a mai spus ca este posibil sa ajute la acordarea organizarii CM din 2009 Romaniei si faptul ca la finala feminina a CM din Rusia, presedintele Traian Basescu a discutat cu seful Federatiei Internationale de Handbal, egipteanul Hassan Moustafa.

Dupa retragerea Spaniei din cursa, au mai ramas pe lista Cehia, Grecia, Croatia, Africa de Sud si Romania. Decizia prin care se va acorda dreptul de organizare a CM din 2009 se va lua in luna martie, prin voturile celor 19 membri ai Comitetului Executiv al IHF.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.