In Divizia A la fotbal astazi se da adunarea, nu mai putin de noua formatii urmind sa-si inceapa pregatirile pentru retur. Acestea sint: Steaua, Dinamo, FC National, Farul Constanta, Rapid, CFR Cluj, Poli AEK Timisoara, Apulum Alba Iulia si Universitatea Craiova. Cele mai grabite formatii au fost insa gruparile carora le frig talpile in clasament: codasele FC Arges, FC Brasov si Otelul Galati, a caror reunire a fost deja efectuata. Alte patru echipe, Sportul Studentesc, Gloria Bistrita, FCM Bacau si Poli Iasi, vor stringe rindurile abia miercuri.

Dupa asa-numita perioada de "readaptare la efort", echipele noastre se vor imprastia in strainatate, la turnee de pregatire in tari cu clima mai calda si care ofera conditii suprioare celor existente acum in Romania. Astfel, Steaua, FC National, Farul, Sportul si FC Arges vor pleca in Cipru. Dinamo, Rapid, CFR Cluj, FCM Bacau, Apulum si Universitatea Craiova au preferat Turcia. Pentru cristalizarea formulei de baza, Steaua, FC National, Poli Iasi si FC Arges vor disputa citeva amicale in Italia. Singurele formatii care n-au stabilit inca nici macar o iesire "afara" sint Gloria, Poli AEK Timisora, FC Brasov si Otelul.

Fara achizitii spectaculoase

Granzii campionatului n-au facut achizitii spectaculoase in pauza de iarna. Liderul Steaua a cumparat un singur jucator, Banel Nicolita, care este asteptat in Ghencea abia la vara. Italianul Walter Zenga se va desparti de Vivi Rachita, care si-a reziliat deja contractul, si Nana Falemi, aflat in cautarea altei echipe. Dinamo s-a intarit cu doi atacanti: ieseanul Adrian Cristea si Tibi Moldovan, de la Apulum. La reunire sint asteptati inclusiv Ionel Danciulescu si Florentin Petre, jucatori aflati pe picior de plecare in pauza competitionala. Rapid a facut cele mai multe transferuri. Singurele nume cu rezonanta in Divizia A sint brasoveanul Mugurel Buga si craioveanul Cosmin Moti. Tinerii Postolache si Adrian Rusu au fost adusi la numar in Giulesti si vor fi, probabil, cedati la "satelitul" Electromagnetica, pentru "rodaj".


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.