Mijlocasul echipei Alemannia Aachen, Laurentiu Reghecampf, spera ca evolutiile sale din Cupa UEFA si din campionatul Germaniei sa-l aduca in atentia selectionerului Romaniei, Victor Piturca, informeaza cotidianul "Lausitzer Rundschau". "Alemannia Aachen este o echipa buna, evolueaza in Cupa UEFA si are mari sanse sa promoveze in prima liga germana, iar acesta este si scopul meu. Daca lucrurile vor merge bine, voi avea sanse sa revin in echipa nationala a Romaniei. Ar fi foarte important pentru mine sa intru in atentia noului selectioner al Romaniei, Victor Piturca", a declarat Reghecampf, care a semnat, vineri, un contract pe patru ani si jumatate cu gruparea Alemannia Aachen, din 2. Bundesliga.

Reghecampf a mentionat ca oferta primita de la Aachen era prea buna pentru a putea fi refuzata. "Am jucat la Energie Cottbus patru ani si jumatate, am fost desemnat de doua ori la rand fotbalistul anului si am foarte multe amintiri frumoase din perioada petrecuta la aceasta echipa, dar ma bucur pentru acest transfer. Am primit o oferta buna de la Aachen, pe care nu am putut sa o refuz", a subliniat jucatorul roman. Laurentiu Reghecampf a fost achizitionat de Alemannia Aachen cu suma de 600.000 de euro, varianta confirmata si de presedintele clubului german, Dieter Krein.

"In contractul meu cu Energie Cottbus era stipulata o clauza de reziliere, iar oferta de la Aachen a fost aproape de suma prevazuta in acea clauza. Cei de la club au incercat sa ma pastreze, dar, in conditiile date, acest lucru nu a fost posibil", a explicat Reghecampf, care se va alatura joi noilor sai coechipieri. Potrivit publicatiei "Aachener Zeitung", transferul lui Reghecampf la Alemannia Aachen este cel mai scump din istoria clubului. "Pana la sosirea lui Reghecampf, cea mai mare suma pe care gruparea germana o platise pentru transferul unui jucator era de 500.000 de dolari, pentru atacantul chinez Xie Hui, in sezonul 1999/2000", scrie sursa citata. Directorul sportiv al gruparii Alemannia Aachen, Jorg Schmadtke, a explicat ca in perioada de transferuri din iarna este greu sa achizitionezi jucatori fara clauze de reziliere. "Nu vreau sa fac comentarii pe marginea sumei de transfer. Iarna este greu sa cumperi jucatori care nu au clauza de reziliere stipulata in contract", a afirmat Schmadtke. Antrenorul formatiei Alemannia Aachen, Dieter Hecking, il considera pe Reghecampf "o achizitie foarte importanta pentru echipa".


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.