"Padurarii" au scris istoria fotbalului european, dar sunt acum in pericol de a retrograda in liga a treia engleza

Anghel Iordanescu, fostul selectioner al Romaniei, s-a aratat interesat sa preia conducerea tehnica a gruparii engleze Nottingham Forest, dupa ce Joe Kinnear, tehnicinaul "padurarilor", a demisionat, anunta "The Guardian". "Iordanescu, in varsta de 55 de ani, a parasit nationala Romaniei in luna noiembrie a anului trecut si doreste sa lucreze in Anglia. El locuieste in Romania, dar vorbeste fluent limba engleza si in aceasta saptamana a trimis o scrisoare lui Nottingham prin care isi ofera serviciile", scrie cotidianul citat. Publicatia aminteste palmaresul fostului selectioner al Romaniei: "Iordanescu a castigat Cupa Campionilor Europeni, in 1986, cand era jucator si antrenor secund la Steaua, iar ca antrenor a pregatit pe Steaua, cu care s-a calificat in finala Cupei Campionilor Europeni, in 1989, pierduta in fata lui AC Milan. Ultima echipa de club a fost Rapid, cu care a remizat, scor 0-0, cu Liverpool, in Anglia". Potrivit "The Sun", printre candidatii la postul de antrenor al lui Nottingham Forest se numara Micky Adams, Gary Megson, Dave Jones si David Pleat. In prezent, interimatul la conducerea tehnica a echipei este asigurat de Mick Harford.

Iordanescu a trimis deja o scrisoare de intentie, catre conducerea lui Nottingham (este prieten cu presedintele Nigel Doughty), el fiind sprijinit de Andy Roxburgh, colegul de la Comisia Tehnica a UEFA, si de Gerard Houllier, fostul antrenor al lui Liverpool. Prin intermediul celor doi, Iordanescu a gasit un impresar care ii cauta echipa in Marea Britanie, "Generalul" fiind in toamna si pe lista lui Tottenham Hotspur. De altfel, in ultimii ani, Iordanescu a mai discutat cu Fulham si Celtic Glasgow. In acest moment, Nottingham ocupa locul 23 (din 24) in Championship (liga a doua), fiind in pericol sa retrogradeze in League One. Desi in 1976 juca in liga a treia, Nottingham a promovat de doua ori consecutiv, a castigat campionatul Angliei in 1978, apoi Cupa Campionilor Europeni in 1979 si 1980! Marile performante se leaga de legendarul antrenor Brian Clough, decedat in toamna anului trecut.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.