Aflat in statiunea austriaca Kitzbühel, Mutu s-a lasat convins cu greu sa acorde un interviu. "Tot anul vorbesc despre fotbal. Macar acum sa am si eu putina liniste!", spune Adi.

Pro: Cam scurta vacanta...

Mutu: Da, insa au fost binevenite cateva zile de odihna. M-am intalnit cu prieteni buni, am stat mai mult cu familia, insa gata. De maine incepe treaba.

Pro: De Revelion ce planuri ti-ai facut?

Mutu: Pe 31 avem antrenament. Vine meciul cu Palermo (n.r. - pe 7 ianuarie), astfel incat voi petrece noaptea dintre ani la Torino.

Pro: La Juventus se pare ca te simti din ce in ce mai bine.

Mutu: Da, sunt multumit, mai ales ca din ultimele zece meciuri, in mai bine de jumatate am fost titular. Insa mai este mult de munca, mi-as dori ca anul care vine sa fie unul mai bun decat cel care este pe sfarsite.

Pro: Care este atmosfera in vestiarul lui Juve?

Mutu: Vestiarul este poate cel mai important pentru ca o echipa sa functioneze. Acolo iti cunosti cel mai bine colegii, cei pe care ii ajuti sau care te ajuta pe teren. Sunt multi baieti de treaba.

Pro: Esti bun prieten cu Ibrahimovici. Ceilalti coechipieri cum sunt?

Mutu: Ibra nu e singurul simpatic. De pilda, mai rar oameni asemenea lui Buffon. Este tot timpul vesel, langa el ai mereu senzatia ca nu exista necazuri.

Pro: Ce fel de om e Capello?

Mutu: Nu pot sa raspund la aceasta intrebare, nu ar fi frumos, pentru ca eu lucrez cu dansul. As putea vorbi despre cum au fost antrenorii cu care am lucrat, dar niciodata despre cei actuali.

Pro: Dar despre Chelsea, despre faptul ca oficialii englezi inca iti mai cer bani, ce parere ai?

Mutu: Oricine poate solicita ce vrea. La Chelsea am cunoscut oameni admirabili, mi-am facut prieteni pe care ii am si acum, iar asta este cel mai important.

Pro: Ai o vila la Londra. Nu te-ai gandit sa o vinzi?

Mutu: Nici vorba. Imi doresc sa traiesc acolo dupa ce o sa pun ghetele in cui. La Londra m-am simtit foarte bine.

Pro:Crezi ca nu esti dorit ca actionar la Pitesti?

Mutu:Am fost sa negociez preluarea pachetului majoritar. Mai mult nu vreau sa vorbesc despre asta, deoarece eu imi doresc din tot sufletul sa-i ajut, iar cei de-acolo ma cheama la vara.

Pro: Echipa nationala va porni intr-o noua campanie. Cum o vezi?

Mutu: Inca nu stim cu cine vom juca, dar, indiferent de adversar, important e sa fim pregatiti din toate punctele de vedere. S-a demonstrat ca orice pas gresit, cat de mic, poate narui totul.

Orasul pierzaniei

Londra este capitala Angliei, fiind cel mai important centru politic, financiar, cultural si artistic al Regatului Unit al Marii Britanii. Orasul e traversat de raul Tamisa si are clima temperata, cu veri calde, dar rareori toride, si ierni blande. In ciuda reputatiei de oras al ploii, in Londra se inregistreaza anual mai putine precipitatii decat in Roma sau in Sydney. Printre obiectivele importante se numara British Museum, Palatul Westminster cu celebrul Big Ben (foto), Muzeul Madame Tussaud’s, Palatul Buckingham, Piata Trafalgar, Turnul Londrei si Tower Bridge.