Gimnastele din lotul național s-au reunit de miercuri la Deva, acetsea au depășit greutatea optimă cu 1-4 kilograme, după ce au petrecut acasă Sărbătorile de Crăciun.
Lotul național feminin de gimnastică junioare și senioare a reluat miercuri, la Centrul olimpic din Deva, programul de pregătire in sistem centralizat, pentru inceput fiind prevăzută o readaptare la efort, acumulare de forță și revenire la greutatea optimă pentru competiții, a declarat antrenorul coordonator Nicolae Forminte.

"Toate gimnastele sunt peste greutatea optimă. Unele au tratat acest aspect cu indiferență și au acumulat, in plus, intre 1 și 4 kilograme", a afirmat antrenorul coordonator al lotului național.
Pe de altă parte, Nicolae Forminte a apreciat faptul că toate cele 22 de gimnaste au o stare psihică bună, sunt "binedispuse și zambitoare", aspect constatat și la primul antrenament in sală.


Pentru Campionatul European de Gimnastică de la Volos (Grecia), antrenorul coordonator se bazează pe trei gimnaste, Sandra Izbașa, Steliana Nistor și Andreea Muntean, cu precizarea că obiectivul acestuia este de construi o echipă performantă pentru viitoarele competiții.

"Ușa echipei reprezentative este deschisă pentru toate gimnastele capabile să reprezinte, cu cinste și onoare, Romania. Actualele componente ale lotului, mai in varstă și mai galonate, vor trebui să clarifice foarte exact ce intenționează să facă. In momentul de față, persoana care a spus răspicat că dorește să continue este Floarea Leonida", a afirmat antrenorul coordonator.

Nicolae Forminte a menționat că Biroul Executiv al Federației Romane de Gimnastică va stabili modalitatea de pregătire a gimnastelor din vechiul lot, centralizat sau la cluburi. Acestea din urmă vor participa la trialuri, unde se va aprecia dacă gimnastele sunt capabile să facă parte din echipa Romaniei.