Fostul antrenor dinamovist va semna miine cu Omonia Nicosia si il va avea ca secund pe Stefan Stoica, acela care a colaborat cu Protasov la Steaua. Obiectivul sau este sa cistige campionatul si cupa in Cipru.

La citeva ore dupa ce si-a reziliat contractul cu Dinamo, Ioan Andone a inceput sa se gindeasca la ofertele pe care le-a primit din strainatate. Fostul antrenor din Stefan cel Mare a refuzat din start orice propunere de colaborare venita din tara, deoarece isi doreste enorm sa antreneze in alt campionat decit Divizia A. Pina la urma, se pare ca Omonia Nicosia va fi echipa care il va avea ca antrenor pe Andone, cipriotii dovedindu-se cei mai insistenti si directi.

Omonia Nicosia a fost eliminata de Dinamo, cu Andone pe banca, in turul 1 preliminar al Cupei UEFA. Ando a sarbatorit Craciunul la Cincis, ieri dupa-amiaza a venit la Bucuresti, iar in aceasta seara va pleca spre Cipru. Dupa 13 etape disputate in campionat, Omonia se afla pe locul trei, la doua puncte de lider. Inainte de a-l contacta pe Andone, insularii au vrut sa il angajeze pe Cosmin Olaroiu, dar acesta nu a acceptat, deoarece nu voia sa scape "castana" Steaua.

A fost asaltat de oferte

Aflind de situatia sa precara la Dinamo, multe echipe din Europa au dorit semnatura tehnicianului roman. Southampton (Anglia, liga a doua), Lokeren (Belgia) sau FC Moscova sint cele mai cunoscute. Faptul ca Andone a refuzat sa dea un raspuns concret a facut ca multe contacte sa se inchida, raminind pina la urma Omonia Nicosia, rusii de la Moscova si o echipa din Arabia Saudita. Antrenorul a ales in cele din urma Ciprul, datorita distantei mai mici fata de Romania si a seriozitatii de care au dat dovada ofertantii. "M-au asaltat cu telefoanele imediat ce au aflat ca sint liber. Eu doream sa continuu la Dinamo, dar daca nu s-a putut, am sa aleg o oferta din strainatate", a declarat ieri Andone.

"Ma bat la titlu!"

Ioan Andone a declarat ieri ca "ma duc in Cipru sa ma bat, asa cum imi place mie, pentru titlu si cupa. Semnez pe jumatate de an, cu optiune pentru inca unul, daca iese bine. Secundul meu va fi Stefan Stoica, cel care l-a ajutat si pe Protasov la Steaua. Nu am aflat inca ce buget de transferuri voi avea, vreau sa vad mai intii lotul si apoi vorbim de mutari. Am inteles ca nu s-au facut schimbari fata de echipa pe care am eliminat-o cind antrenam Dinamo." Cipriotii ii ofera 100.000 de dolari pina in vara, iar apoi, in cazul prelungirii intelegerii, 220.000 de dolari pe sezon. "Am vrut foarte mult sa plec din Divizia A", a reconfirmat el, cele mai bune oferte din tara fiind cele de la Otelul Galati si Jiul Petrosani. Se spune chiar ca Marius Stan i-ar fi oferit un contract in alb, dar a fost refuzat.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.