Echipa Toyota, transformata intr-o Chelsea a Formulei 1, a pregatit 400 de milioane de euro pentru a-l putea transfera pe finlandez din anul 2007
Mutarea lui Fernando Alonso la McLaren, pentru un salariu de 80 de milioane de euro, pe trei ani, nu a ramas fara raspuns din partea celor care si-l doresc pe Kimi Raikkonen, marele rival al campionului mondial in sezonul 2005. Citind o declaratie a patronului de la Toyota, Tsutomo Tomita, "Bild am Sonntag" anunta ca pentru 2007 se incearca transferul finlandezului, iar suma de bani pe care i-o ofera japonezii este substantial mai mare decit cea pe care o primeste Alonso.

Astfel, media germana vorbeste despre "ceva mai mult de o suta de mii de euro", in timp ce o parte a presei auto a aruncat pe piata suma record de 400 de milioane de euro, in acest pret intrind, se pare, si o posibila rascumparare a pilotului, care ar fi semnat un pre-contract cu Ferrari, de asemenea, din 2007. Indiferent cit de fantasmagorica ar parea aceasta suma, Toyota ramine echipa cu cel mai mare buget din Formula 1, iar infuzia de capital va continua sa creasca pina la atingerea obiectivului de cucerire a titlului mondial. Contractele celor doi piloti actuali, Trulli si Ralf Schumacher, expira la sfirsitul lui 2006. Toyota a intrat in F1 in 2002 si a investit, in trei ani, peste 1,5 miliarde de euro, cele mai bune rezultate obtinindu-le in 2005: un loc doi si un pole-position.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.