Impresarul Ioan Becali a declarat, vineri, pe Aeroportul Henri Coandă, că Gheorghe Popescu ar putea fi succesorul lui Mircea Sandu la președinția Federației Romane de Fotbal (FRF), dar abia peste 4-5 ani de experiență managerială.

"Nu știu nimic de schimbarea lui Mircea Sandu din funcția de președinte al FRF. Nu știu dacă este momentul, pentru că acum Mircea Sandu a angajat un antrenor pentru echipa națională și trebuie să-l lăsăm in pace să-și facă meseria. Trebuie să vedem mai intii dacă sint capabili să ne califice și, dacă da, atunci eu zic că este bine să se meargă mai departe in actuala formulă", a declarat Becali.

Impresarul FIFA, care a revenit, vineri, din vacanța petrecută in stațiunea columbiana Santa Marta, a precizat că Gheorghe Popescu mai are nevoie de experiență pentru a putea prelua conducerea FRF. "Gică Popescu poate fi un succesor al lui Mircea Sandu, dar nu pentru moment. Lucrăm de un an de zile impreună și se simte bine la firma Becali&Popescu. Pentru a conduce FRF, Gică are nevoie de 4-5 ani de experiență managerială", a mai spus Becali.

Ioan Becali nu este mulțumit de trasferurile realizate anul trecut. "A fost un an mai rău pentru mine, din cauza rezultatelor mai slabe ale echipei naționale și ale echipelor de club, cu excepția Stelei, care a reușit o performanță lăudabilă", a precizat Becali.
Referitor la un eventual transfer "surpriză" pe care ar putea să-l pregătească, Becali a declarat că nu se știe niciodată ce se poate semna. "Ați văzut ce se poate intimpla. Cel mai elocvent a fost transferul lui Irimia la Dinamo Kiev. Irimia, care la Rapid nu avea nimeni nevoie de el", a afirmat Becali.

Impresarul a explicat că transferul jucătorului formației Dinamo, Florentin Petre, la gruparea Grazer AK nu s-a realizat, din motive medicale. "El a făcut o vizită medicală, unde este adevărat că apare acea rămășiță de hepatită, dar care nu influențează activitatea sa sportivă. Din păcate austriecii sunt foarte circumspecți și nu au vrut să riște viața jucătorului", a menționat Becali.

Intrebat cum iși explică faptul că cel mai curtat jucător roman este fundașul Cristian Chivu, care este accidentat, Becali a răspuns: "Este un paradox, dar cluburile mari nu iau jucători accidentați sau dacă nu sunt in formă, ci ii transferă pentru că știu ce pot face in teren".

Becali a declarat că și Ionel Dănciulescu ar putea fi transferat și că speră ca fotbalistul dinamovist să aibă parte de ceva bun in viitorul apropiat.