Sondajul realizat la cererea postului de televiziune Realitatea TV arata ca romanii merg mai ales pe mana fotbalistilor, gimnastilor si tenismenilor.

Capitanul echipei nationale de fotbal a Romaniei, Cristi Chivu, a fost desemnat cel mai apreciat sportiv roman al momentului.

In clasamentul prezentat in gala special organizata de Realitatea TV, marti seara, la Ateneul Roman, Chivu a fost urmat de colegul sau de la nationala, recordmanul selectiilor de altfel, Dorinel Munteanu, si de Marius Urzica. Pe locurile urmatoare s-au plasat, conform optiunilor celor peste 4.000 de respondenti, esantion considerat reprezentantiv pentru 17 milioane de romani in opinia celor mai importante institute de sondare a opiniei publice, Catalina Ponor, Adrian Mutu, Marian Dragulescu, Andrei Pavel, Mihai Covaliu, Florentin Petre si Mirel Radoi. Axa fotbal - gimnastica - tenis de camp a reusit sa faca regula in Top 10, surpriza numindu-se sabrerul Mihai Covaliu, campion mondial in 2005.

Pe de alta parte, trebuie spus ca la capitolul notorietate Adrian Mutu si-a depasit orice contracandidat, 36% dintre romani apreciindu-l. Locurile doi si trei ale acestui clasament le-au revenit lui Cristi Chivu (24 de procente) si, respectiv, Catalinei Ponor (14 procente). Premiul ce i s-a cuvenit lui Chivu a fost ridicat de mama acestuia, Mariana, internationalul nostru fiind retinut in lotul celor de la AS Roma pentru ultima etapa de campionat italian ce a avut loc aseara. O alta surpriza notabila la Gala "10 pentru Romania" a fost plasarea lui Gigi Becali, patronul Stelei, pe locul secund in topul celor mai apreciati oameni de afaceri. Becali a fost devansat doar de Ion Tiriac, primul miliardar roman in euro.

In acest top s-au mai clasat Ilie Nastase (locul al treilea), patronul Rapidului, George Copos (locul al cincilea) si Adrian Porumboiu, boss-ul ultimei clasate din Divizia A, FC Vaslui (locul al saselea). Fratii Micula, cei care sponsorizeaza intrecerea interna fotbalistica, s-au situat pe locul opt. Trofeul decernat castigatorilor tuturor celor zece categorii a fost realizat de agentia de publicitate Tempo si este considerat foarte valoros, fiind apreciat la cateva mii de euro.


Despre autor:

ProSport

Sursa: ProSport


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.