In frunte cu antrenorii si sefii FRH, vicecampioanele mondiale au dantuit ieri la pranz la vila lui Cristian Tantareanu. Fetele au primit banii din partea federatiei, cate 150 de milioane de lei vechi.

Handbalistele de argint au fost sarbatorite la vila omului de afaceri Cristian Tantareanu, de la Corbeanca. "Au venit cele mai frumoase fete", a fost strigatul de intampinare a jucatoarelor.
Turul de forta al echipei nu s-a incheiat o data cu fluierul de final al meciului cu Rusia.

Dupa istovitoarea deplasare spre Bucuresti si cateva ore de somn agitat, tricolorele au venit la festivitate in jurul orei 13:30 frante de oboseala. De aceea, la masa rotunda de la Corbeanca atmosfera a fost mai degraba sobra. Pe fata capitanului, zambetele s-au amestecat cu umbre de tristete. "Am auzit ca anul acesta se poarta argintul si am venit cu argint acasa", a spus cea mai experimentata jucatoare din echipa.

Vicecampioanele mondiale s-au destins ceva mai tarziu, la subsol, unde le-a asteptat ansamblul folcloric "Artizanii". Cu Gheorghe Tadici la timona, toate fetele au incins o hora a bucuriei, pe acorduri ardelenesti. Cele mai "in forma" au fost Luca si viitoarea ei fina, Narcisa Lecusanu. La masa cu sotii, iubitii si prietenii, handbalistele s-au relaxat in sfarsit dupa un efort aproape supraomenesc. La final au primit si primii bani pentru performanta lor: 150 de milioane lei vechi din partea federatiei. Restul vor veni pe card, pana la finele saptamanii.

Paleu, tratat cu indiferenta

In toata bucuria generala a existat si o persoana care s-a simtit stanjenita. Vicepresedintele Petru Paleu (foto), practic al doilea om din federatie dupa Cristian Gatu, nu a fost bagat absolut deloc in seama. Mai intai, la St. Petersburg, unde a facut deplasarea pentru a urmari finala, a fost "uitat" intr-un colt al tribunei, fara a fi chemat la sfarsit pentru a le strange mana fetelor si a le felicita (oficialii au plecat imediat dupa meci, cu alt autocar decat fetele). Nici ieri, la Corbeanca, situatia nu a fost altfel. Chemat pe ultima suta de metri la festivitate, vicepresedintele (functie ignorata se pare la handbal) a plecat dupa numai cateva minute, tot pentru ca a fost tratat cu indiferenta.

ANS nu dubleaza premiile!

Desi presedintele ANS, Florian Gheorghe, a anuntat in timp ce era la St. Petersburg ca va dubla premiile fetelor indiferent de culoarea medaliei pe care o vor lua, ieri a sosit un comunicat de la Agentie prin care se specifica, fara echivoc, faptul ca legea nu permite dublarea recompenselor in cazul argintului. Astfel, ANS le va da fetelor doar cate 100 de milioane de lei vechi, bani care vor fi cumulati cu cei de la Guvern. "Conform legii, nu pot fi facute doua premieri de la stat pentru acelasi eveniment", a spus Gatu. Executivul a aprobat un premiu special in valoare de 30 de miliarde de lei vechi. Fiecare jucatoare va beneficia de un total de aproximativ 1,5 miliarde.


Despre autor:

ProSport

Sursa: ProSport


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.