Pentru prima data in istoria sportului romanesc, suporterii romani au iesit in strada pentru o performanta obtinuta de o alta echipa decat una de fotbal. Premiera a fost realizata in noaptea de duminca spre luni, cand sute de oameni le-au asteptat ore bune pe componentele nationalei de handbal in Piata Universitatii din Bucuresti.

Programata initial in jurul miezului noptii, sosirea "tricolorelor" in centrul Bucurestiului nu s-a produs decat pe la ora 4.00 dimineata, din cauza plecarii cu intarziere a aeronavei din Sankt Petersburg. La sosirea autocarului in Piata Universitatii, in jurul orei 4.00, suporterii au izbucnit in urale si aplauze, au fluturat steaguri tricolore si au strigat "Hai Romania". "Suntem mandri de voi", "Va iubim", "Pentru noi sunteti campioni" si "Asa va vrem mereu" au fost scandarile preferate ale grupului de sustinatori, care le-a asteptat pe handbaliste peste trei ore in Piata Universitatii.

Jucatoarele au coborat din autocar, pentru cateva minute si au mers in mijlocul suporterilor, aratandu-le cupa rezervata ocupantei locului doi si medaliile de argint. Fanii au scandat numele jucatoarelor si tehnicienilor, cele mai frecvente fiind cele ale portarului Luminita Hutupan Dinu si al antrenorului Gheorghe Tadici. Unul dintre suporteri i-a sarutat mana portarului Romaniei, drept multumire pentru paradele sale de la Mondiale.

Dupa aproximativ zece minute in care au sarbatorit alaturi de suporteri, jucatoarele s-au urcat din nou in autocar si s-au indreptat spre hotel, luandu-si la revedere de la fani.

Avionul care a transportat delegatia Romaniei de la Sankt Petersburg la Bucuresti a sosit cu intarziere pe Aeroportul International "Henri Coanda", din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile din Rusia. Astfel, aeronava a aterizat pe Aeroportul International "Henri Coanda" la ora 3.00 dimineata, handbalistele fiind asteptate la salonul oficial de rude, prieteni, jurnalisti si reprezentanti ai ANS si ai COSR.

Primii care au coborat din avion au fost capitanul echipei nationale, Steluta Luca, si antrenorul Gheorghe Tadici care au purtat cupa rezervata ocupantei locului al doilea. La intrarea in salonul oficial al aeroportului, jucatoarele au fost intampinate cu flori, aplauze si scandari "Hai Romania".

Handbalistele si tehnicienii au fost imbratisati de rude si prieteni, au baut sampanie, au dat declaratii si au facut fotografii de grup.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.