Noul sef al arbitrilor, Gheorghe Constantin, a fost vecin cu Ion Craciunescu la Rimnicu-Vilcea si are, ca si predecesorul sau, un fiu purtator de fluier. El l-a invins pe Vasile Avram dupa trei tururi de scrutin.

Lupte grele si fluieraturi pe la spate s-au purtat ieri in culisele fotbalului romanesc, ai carui conducatori au fost chemati sa gaseasca un inlocuitor pentru Ion Craciunescu, dat afara in noiembrie din fruntea Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA). Pentru ca timpul ii presa, a fost ales chiar vecinul lui Ion Craciunescu, fostul arbitru international Constantin Gheorghe. Acesta a fost preferat lui Vasile Avram deoarece, conform recomandarilor FIFA, a fost arbitru de centru si avea promis de la Mircea Sandu postul de vicepresedinte al FRF, atribuit in cele din urma lui Patritiu Abrudan. Ca si predecesorul sau, Constantin are domiciliul in Rimnicu-Vilcea, unde a fost chiar vecin cu Ion Craciunescu, are o cariera internationala in spate si si-a facut fiul arbitru, Augustus Constantin fiind purtator de ecuson FIFA. Prima lui decizie a fost ca delegarile sa se faca pe computer.

Trei tururi de scrutin

Parca pentru a crea si mai multa confuzie, vicepresedinte este Constantin Gheorghe din Suceava, fost angajat al lui Adrian Porumboiu, in prezent senator din partea Partidului Conservator, cu mari sanse de a ajunge chiar in Parlamentul European. Lupta pentru cel mai strident fluier nu a fost una usoara, fiind nevoie de trei tururi de scrutin pentru ca preferatul Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), Vasile Avram, sa se recunoasca invins. Votul a fost dat de o comisie alcatuita din 16 fosti arbitri, aceiasi care l-au mazilit pe Craciunescu. In primul tur, prin vot secret, rezultatele au fost urmatoarele: Vasile Avram - 8 voturi, Gheorghe Constantin - 7 voturi, Gheorghe Moise - 1 vot. In turul doi, Gheorghe Constantin si Vasile Avram au obtinut fiecare cite opt voturi, in timp ce in turul trei, Gheorghe Constantin a primit 9 voturi, iar Vasile Avram 7 voturi.

Avram: "Asta este viata"

Rezultatul votului a primit ulterior girul Comitetului Executiv al FRF, acesta aprobind si intreaga organigrama: Gheorghe Constantin - presedinte; Marcel Lica - prim-vicepresedinte; Dan Petrescu, Constantin Gheorghe, Mircea Nesu - vicepresedinti; Nicolae Grigorescu si Nicolae Rainea - membri, Constantin Stefan - secretar executiv. "Asta este viata, a fost o procedura democratica, a fost ales cine cred ei ca le poate duce la indeplinire idealurile, a fost o lupta, normal ca sint suparat, dar viata merge inainte. Se va vedea daca alegerea este cea mai potrivita", a spus Avram la final, dupa ce a ramas un simplu membru consultant.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.