Infuzia de capital de la Poli Timisoara are efect si pe piata transferurilor, pretul tranzactiilor ajungind la valori nejustificat de mari in comparatie cu nivelul calitativ al campionatului intern. Primul transfer de la sosirea lui Gica Hagi pe Bega a depasit cu mult media achizitiilor de la noi, timisorenii platindu-i lui Poli Iasi, pentru fundasul Adrian Ilie, suma de 430.000 de dolari, acesta fiind, de altfel, cel mai scump transfer realizat vreodata pe meleagurile Iasiului. Oferta initiala pentru achizitionarea jucatorului fusese de 200.000 de dolari, iar in urma negocierilor s-a ajuns la suma amintita mai sus, plus ca moldovenii vor primi 30% dintr-un eventual transfer in strainatate al lui Ilie.


O alta tinta a Timisoarei, Razvan Cocis, a fost desemnat cel mai bun atacant din Republica Moldova, poate pentru ultima oara, data fiind apropiata sa sosire in Divizia A. In schimb, Andrei Prepelita nu e lasat de pitesteni la Timisoara, fiind insa foarte probabila trecerea sa la Dinamo, in contul imprumuturilor de la "alb-rosii".

In ceea ce priveste interesul banatenilor pentru Mihaita Plesan, directorul general al lui Poli, Ion Craciunescu, a negat o eventuala intentie de achizitionare. Aproape sigur Hagi va beneficia in retur de serviciile lui Alin Stoica (liber de contract), Izvoreanu (Otelul) si Daniel Oprita (Steaua), in timp ce pe lista disponibilitatilor se afla Dan Galdeanu, Velcea si Alin Paleacu.