Considerat in vara unul dintre oamenii de baza, fundasul a fost trimis, ieri, sa se antreneze pe zgura cu echipa a doua a ros-albastrilor, care evolueaza in Divizia C. Valeriu Rachita s-a obisnuit de citeva luni doar sa se antreneze cu Steaua, dupa ce a fost pus pe linie moarta de conducerea clubului. Cu toate acestea, Gigi Becali i-a promis ca pina in iarna ii va achita salariul, iar daca Zenga va avea nevoie de el, il poate reprimi in lot oricind. Surse din cadrul clubului au dezvaluit pentru ProSport ca, joi dupa-amiaza, secundul Massimo Pedrazzini l-a anuntat pe Rachita sa se prezinte a doua zi la Steaua II, echipa pregatita de Vasile Aelenei. Se pare ca ruptura dintre Vivi si gruparea din Ghencea s-a petrecut ca urmare a informatiei aparute in presa, conform careia veteranul ros-albastrilor a mers saptamina trecuta in Bulgaria, la Litex Loveci, alaturi de Victor Piturca, persoana care trezeste cosmaruri prin birourile clubului. Ieri, de la ora 10:00, Rachita a facut antrenament alaturi de colegii sai anonimi, pe unul din terenurile cu zgura din complexul Ghencea. Dupa aceea, el s-a urcat in masina si s-a dus la Marriott pentru a discuta acest aspect direct cu Gigi Becali, insa patronul Stelei nu a fost de gasit, fiind ocupat cu campania electorala. Prieteni de-ai fotbalistului au povestit ca Vivi s-a simtit aruncat ca o masea stricata de formatia pe care a considerat-o a doua sa familie. "Am iesit in oras, dar parca nu era el. Cel mai mult il deranjeaza faptul ca nimeni nu are curajul sa-i spuna in fata adevaratul motiv pentru care este considerat un strain in echipa", a spus unul dintre apropiatii sai.

Omul lui Piturca

Vivi Rachita a fost tras pe linie moarta imediat dupa ce Victor Piturca (foto) si-a prezentat demisia, iar Walter Zenga a fost numit antrenor principal in Ghencea. Conducerea clubului, in frunte cu Mihai Stoica, a considerat ca este omul de incredere al lui Piti, fiind de notorietate faptul ca acesta se consulta cu fostul tehnician in privinta tacticii si a problemelor de lot. Dupa mutarea de pe banca tehnica a ros-albastrilor, Rachita n-a mai intrat in vederea noului staff.

Episodul Zeleznik

Momentul culminant al acestei rupturi l-a reprezentat meciul-retur cu Zeleznik Belgrad, pierdut de ros-albastri cu 1-2 pe teren propriu, partida in care Zenga a fost contestat serios de cei 20.000 de spectatori. Rachita a gresit la ambele goluri ale oaspetilor, iar Gigi Becali si Mihai Stoica l-au criticat vehement imediat dupa finalul partidei. Nu acelasi lucru s-a intimplat cu Mirel Radoi, care anul trecut a gresit flagrant in doua partide la rind, cu Rapid si cu Dinamo, erorile sale putind fi catalogate drept decisive in lupta pentru titlul de campioana.

Lafuente, accidentat

Inaki Lafuente, titularul postului de portar la formatia Athletic Bilbao, a suferit o ruptura fibrilara la muschiul posterior al piciorului sting si va rata urmatoarele partide din Primera Division, dar si meciul cu trupa lui Zenga, din grupele Cupei UEFA. Diagnosticul il va tine departe de gazon circa patru saptamini, insa oficialii de pe "San Mames" spera ca el sa-si revina pina la partida cu Standard Liege, programata pe 16 decembrie, cind Steaua va avea data libera.


Despre autor:

ProSport

Sursa: ProSport


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.