Oficialii Stelei si Rapidului au stat alaturi la tragerea la sorti a 16-imilor si optimilor Cupei UEFA, desfasurata la Nyon (Elvetia), asteptand cu sufletul la gura viitorii adversari. Zeita Fortuna a decis ca Steaua sa intalneasca pe Heerenveen, in timp ce Rapid se va lupta cu Hertha Berlin. Ambele formatii romanesti vor disputa turul in deplasare, pentru ca au castigat grupele din care au facut parte.

In acest sezon, atat Heerenveen, cat si Hertha s-au mai confruntat cu echipe romanesti. Olandezii au terminat la egalitate (0-0) intalnirea din "Groapa" cu Dinamo, din prima etapa a grupelor Cupei UEFA, in timp ce berlinezii au inregistrat tot o remiza, pe teren propriu, in compania Stelei, in urma cu doua zile.

Cele doua manse din 16-imile Cupei UEFA se vor juca in 15/16 si 22/23 februarie. In cazul in care Steaua si Rapid obtin calificarea, vor intalni in optimi (9 si 15 martie) pe invingatoarele din meciurile Betis - AZ Alkmaar, respectiv FC Thun - Hamburg.

Lucescu: "Nu am avut noroc la tragere"

Chiar daca Hertha pare un adversar destul de facil pentru Rapid, tehnicianul Razvan Lucescu nu s-a aratat prea entuziasmat, spunand chiar ca giulestenii n-au avut noroc la tragerea la sorti. "Am presimtit ca vom juca cu Hertha si de aceea le-am urmarit foarte atent meciul cu Steaua. Hertha avea nevoie de un egal ca sa fie sigura de calificare, dar in februarie va fi cu totul si cu totul diferita. Nu am avut noroc la tragere, puteam intalni un adversar mai usor, dar privim cu incredere", a precizat Lucescu.

In schimb, antrenorul nemtilor, Falko Gotz, era multumit, declarand ca va cere informatii despre Rapid de la Giovanni Trapattoni, antrenorul echipei VfB Stuttgart, in fata careia giulestenii au pierdut cu 2-1 in ultima etapa a grupelor Cupei UEFA. "Nu trebuie sa ne lasam influentati de nume, este cu siguranta o echipa foarte buna si va trebui sa luam in serios acest adversar, dar mi se pare o tragere la sorti favorabila. Il voi suna pe Giovanni Trapattoni (antrenorul echipei VfB Stuttgart, adversara Rapidului din Grupa G a Cupei UEFA) pentru a-i cere informatii despre aceasta echipa", a comentat Gotz.

Hertha Berlin a reusit sa inscrie o singura data in meciurile din grupe, impotriva suedezilor de la Halmstad, prin Andreas Neuendorf. Insa mijlocasul german nu-si va putea ajuta coechipierii in prima mansa pentru ca este suspendat din cauza cumului de cartonase galbene.

Argaseala: "Heerenveen ar trebui sa fie depasita de Steaua"

Spre deosebire de giulesteni, stelistii s-au aratat mult mai entuziasmati de numele adversarului din saisprezecimi. Valeriu Argaseala, reprezentantul gruparii din Ghencea la tragerea la sorti de la Nyon, a declarat ca Heerenveen nu ar trebui sa le puna probleme. "Sper sa fie bine pentru noi, suntem increzatori. Este o echipa care ar trebui sa fie depasita de Steaua. Am avut mari emotii. Am stat langa Rapid, am zis ca luam noi Stuttgart si ei pe Herta. S-a indeplinit partial, ei au cazut cu Herta, noi am scapat de Stuttgart. Doream sa picam cu Heerenveen, era una din echipele de pe lista noastra cu nume accesibile", a precizat Argaseala.

Entuziasmul exprimat de oficialul stelist a fost impartasit si de jucatori, Nesu promitand ca va razbuna eliminarea dinamovistilor din Cupa UEFA. "Este un adversar bun, care a avut rezultate in faza grupelor. Este important ca Heerenveen a jucat la Bucuresti, este o formatie buna care primeste greu gol. Toti adversarii ar fi fost la fel de dificili, important este sa tratam jocul serios si atunci cred ca nu vom avea probleme", a spus Nesu. Dorinta de razbunare a tanarului fundas a fost repede domolita de Sorin Paraschiv, acesta considerand ca "ros-albastrii" trebuie sa joace doar pentru Steaua si pentru suporteri. "Noi nu vrem sa razbunam pe nimeni cu Heerenveen, vom juca pentru noi si pentru toti suporterii stelisti. Nu se pune problema de favorita la acest nivel. Va trebui sa castigam ambele meciuri si sa ne calificam fara probleme", a comentat Paraschiv.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.