Potrivit site-ului oficial al gruparii Chelsea, in urma acestei decizii, echipa londoneza va incepe demersurile pentru a solicita compensatii financiare din partea jucatorului roman.

Prin apelul formulat, Adrian Mutu spera sa obtina anularea deciziei Comisiei de Apel a Federatiei Engleze de Fotbal (FA), care a hotarat, la 20 aprilie, ca clubul britanic nu a incalcat regulamentul atunci cand a decis rezilierea contractului jucatorului, din cauza comportamentului acestuia, si ca este indreptatit sa-i ceara compensatii financiare.


Londonezii spera sa obtina 12.000.000 euro, bani care sa amortizeze cele 23.700.000 de euro platite pentru Mutu in august 2003, cand a fost achizitionat de la Parma. In mod normal, suma ar urma sa fie achitata de Juventus Torino, echipa care il are acum sub contract pe Adrian.

Contractul lui Mutu cu Chelsea a fost reziliat de gruparea engleza, dupa ce "Briliantul" a fost depistat pozitiv in urma unui control antidoping din luna octombrie a anului 2004.

Adrian Mutu, acum la gruparea italiana Juventus Torino, trebuie sa achite si cheltuielile de judecata in valoare de 13.500 euro.