Presedintele Traian Basescu ar putea efectua o vizita inopinata in Rusia, la finala CM de handbal. Anuntul a fost facut la o zi dupa ce premierul Calin Popescu Tariceanu si-a trecut in agenda o vizita la Sankt Petersburg in acelasi scop.

Politicienii romani stau la coada pentru a prinde un loc in loja salii care va gazdui finala Campionatului Mondial de handbal feminin. Initial la nivelurile de jos, cu functionari din ministere si parlamentari, interesul pentru fetele noastre a ajuns la cote inalte, devenind un motiv in plus de concurenta intre Palatele Cotroceni si Victoria, plictisite de acelasi razboi al grupurilor de interese, intre care se afla Elena Udrea. Presedintele Federatiei Romane de Handbal, Cristian Gatu, a marturisit ieri ca se poarta tratative cu Presedintia Romaniei, pentru a beneficia, in cazul obtinerii unei medalii, de avionul cu care Traian Basescu efectueaza deplasarile in strainatate.

Gatu vrea "revolutie"

"Noi avem un charter inchiriat pentru luni. Insa vrem ca totul sa fie superb, mai ales daca vom lua si o medalie. Acum sintem in discutii cu Presedintia Romaniei de a beneficia de avionul presedintelui pentru a aduce fetele inapoi la Bucuresti", a spus Gatu. El a completat ca "insusi Traian Basescu vrea sa gaseasca o fereastra in programul sau pentru a fi prezent la finala pe care este de asteptat ca o vom disputa". "La intoarcere, am vrea sa aducem toata echipa in Piata Universitatii, in miez de noapte, sa vedem romanii in strada, asa cum au facut dupa meciurile nationalei de fotbal la Campionatul Mondial din America", a mai precizat oficialul FRH pentru Totalsport.

"Baga Basescu mingea in ate?"

Cu o zi inainte, premierul Calin Popescu Tariceanu afirmase, intr-o conferinta de presa care avea un cu totul alt subiect, ca va fi prezent la finala Mondialului de handbal feminin, in cazul in care echipa Romaniei se va califica in aceasta faza a competitiei. "Evolutia echipei de handbal feminin a fost unul dintre subiectele politice serioase discutate dupa Comitetul Executiv al PNL, de marti seara. Cred ca am sa iau o decizie: daca fetele ajung in finala, am sa merg la meci", a spus Tariceanu.

Reprezentativa noastra a jucat aseara cu Danemarca pentru stabilirea clasamentului final, in urma caruia urma sa se decida si adversara din semifinale. Intrebat despre interesul politicienilor, Tadici a raspuns: "Asta cu charterul prezidential am auzit-o si eu. Ce treaba pot sa am cu asta? Nu ma intereseaza nici macar daca vine Basescu la meci! Baga el mingea in ate? Fetele sint artistele, si ele vor ramine in capul listei. Daca nu vin acasa cu medalie, mai conteaza cu ce ne intoarcem?"

Tadici se plinge de arbitri

Dupa sapte victorii din tot atitea posibile, desi si-a menajat vedetele prin rotatie, tehnicianul roman se confrunta cu probleme de efectiv chiar inaintea meciurilor decisive pentru medalii. Astfel, Steluta Luca are probleme cu spatele, Narcisa Lecusanu este deranjata de nervul sciatic, iar durerile Ramonei Maier la genunchiul drept s-au agravat. Intrebat ce adversara ar prefera in semifinale, Tadici a adus din nou in discutie teoria conspiratiei: "Nu conteaza cu cine jucam. Atit Ungaria, cit si Rusia sint la fel de sustinute de arbitri si de Comisiile IHF".


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.