Liderul la zi din Divizia A, Steaua, este reprezentat de cei mai multi jucatori (5) in confruntarea cu Armenia, contand pentru preliminariile Campionatului Mondial din 2006. Delegatia "tricolora" va pleca maine la ora 16:00 catre Erevan, grosul lotului fiind asigurat de stelistii George Ogararu, Sorin Ghionea, Nicolae Dica, Sorin Paraschiv si Adrian Neaga.

NOUTATI. Fortat si de situatia medicala, Generalul a apelat si la cateva nume noi: bacauanul Dorin Goian, galateanul Ciprian Danciu, "studentul" Balan sau rapidistii D. Niculae si Maldarasanu. Goian a impresionat in meciul FCM Bacau – Steaua (2-2), in care a deschis scorul si a evoluat impecabil, Danciu este piesa de rezistenta din angrenajul foarte bine rodat al Otelului, Balan conduce ofensiva "gastii nebune" din Regie, Maldarasanu pare sa revina la forma pe care a atins-o sub bagheta lui Mircea Lucescu, in vreme ce Niculae e omul momentului in Giulesti si, alaturi de Ionel Danciulescu, lider in clasamentul golgete-rilor din Divizia A.

REVENIRE. Surprinde, oarecum, neconvocarea portarului rapidist Emilian Dolha, caruia i-au fost preferati Marius Popa (FC National) si dinamovistul Bogdan Stelea. Ultimul a ratat primele patru meciuri ale nationalei din aceste preliminarii, revenind dupa ce a aparat in mai, la Dublin, in amicalul pierdut cu 0-1 in fata Irlandei. "Arnold" i-a luat fata si stelistului Martin Tudor, aflat si el la un moment dat in vederile selectionerului Iordanescu. Fotbalistii din Divizia A au fost anuntati de convocare abia ieri-dimineata, deoarece Generalul a asteptat desfasurarea etapei de joi din campionatul Ucrainei, unde nationala are patru reprezentanti. "Cu siguranta, acestea au fost cele mai grele zile pentru noi, cei care lucram in staff-ul echipei nationale. Nea Puiu a facut o gramada de liste, a taiat si a adaugat nume. A fost ingrozitor din cauza atator probleme", a precizat unul dintre membrii echipei tehnice a "tricolorilor".

LOTUL

Portari: Stelea (Dinamo), Popa (FC National); Fundasi: Stoican, Barcauan (ambii Sahtior), Ogararu, Ghionea (ambii Steaua), Fl. Moldovan (FC National), D. Goian (FCM Bacau), Pascovici (Farul), Dancia (Torpedo Moscova); Mijlocasi: Dica, Paraschiv (ambii Steaua), Caramarin (FC National), Maldarasanu (Rapid), Tararache (FC Zόrich), Danciu (Otelul), Cernat (Dinamo Kiev), Balan (Sportul Studentesc); Atacanti: D. Niculae (Rapid), Marica (Sahtior), Fl. Bratu (FC Nantes), Neaga (Steaua).

COMPARATII

Iordanescu este fortat, din pricina ploii de accidentari si a suspendarilor, sa improvizeze o formatie reprezentativa, care ar putea arata astfel: Stelea – Stoican, Ghionea, Barcauan, Dancia – Caramarin, Tararache, Dica, Cernat – D. Niculae, Marica. Daca nationala n-ar fi fost macinata de accidentati, iar Mutu si Pancu n-ar fi fost suspendati, atunci Iordanescu ar fi aliniat urmatorul "11": Lobont – Chivu, Radoi, Iencsi – Stoican, Fl. Petre, Codrea, Pancu, Rat – Mutu, Ganea.