Echipa Dinamo Bucuresti a ratat calificarea in 16-imile Cupei UEFA, dupa ce a pierdut, cu scorul de 1-2 (0-2), meciul sustinut in compania formatiei Olympique Marseille, in etapa a V-a, ultima, a grupei F a Cupei UEFA.

Olympique Marseille a deschis scorul in minutul 39, prin Cesar, care a reluat cu capul un corner executat de Ribery.

Delfim duce scorul la 2-0 pentru Olympique, dupa ce marcheaza, in minutul 45+2, cu un sut de la aproximativ 14 metri.

Dinamo a redus din diferenta prin Claudiu Niculescu, care a marcat, in minutul 52, din lovitura libera de la aproximativ 20 de metri.

Cel mai controversat moment al meciului s-a consumat in mintul 90+4. apararea gazdelor a pierdut mingea la aproximativ 25 de metri. In momentul in care cronometrul arata minutul 94:00, Chihaia a tras. Mingea a intrat in poarta in secunda 1, cel mult 2 a celui de al cincilea minut de prelungire. Arbitrul apucase sa fluiere finalul meciului, iar protestele dinamovistilor au fost tardive. Din pacate Dinamo si-a incheiat in aceasta seara drumul european. Gust amar pentru golul anulat pe nedrept va ramane multa vreme.

Olympique Marseille: 16. Barthez - 4. Ferreira, 2. Andre Luis, 26. Cesar, 3.Taiwo - 7. Ribery, 14. Lamouchi (8. Oruma '71), 19. Cana, 6.Delfim, 22. Nasri (31. Begeorgi '76), 13. Gimenez (17. Mendoza '67).
Antrenor: Jean Fernandez.

Dinamo: 1. Gaev - 15. Galamaz, 2. Daouda, 4. Tamas, 29. Pulhac - 8. Fl. Petre, 6. Margaritescu, 10. Grigorie (17. Baltoi '86), 22. Vl. Munteanu - 9. Cl.Niculescu, 21. Bratu (18. Chihaia '83).
Antrenor: Ioan Andone.

In celalalt meci al grupei F, formatia olandeza SC Heerenveen a invins, cu scorul de 2-1, echipa bulgara Levski Sofia si s-a calificat in 16-imile Cupei UEFA, ocupand pozitia a treia in grupa, cu 5 puncte.

Echipele calificate din grupa F sunt Olympique Marseille (9 puncte), Levski Sofia (6 puncte) si SC Heerenveen, in timp ce Dinamo, ocupanta ultimului loc in grupa, cu patru puncte, nu a acces in faza superioara, la fel ca si TSKA Moscova (4 puncte), actuala detinatoare a Cupei UEFA.

Andone: "In toata cariera mea nu am vazut asa ceva"

Antrenorul Ioan Andone a declarat ca nu intelege ce s-a intamplat la faza din ultimul minut de joc al meciului cu Olympique Marseille, cand arbitrul intalnirii, Julian Rodriguez Santiago, a anulat un gol marcat de Dinamo, deoarece fluierase finalul partidei. "In cariera mea de jucator si antrenor de 20 de ani, nu am vazut asa ceva. Mingea era in aer si nu inteleg cum arbitrul nu a vazut o asemenea faza. Doar in baschet se mai fluiera asa ceva", a spus Andone, la finalul meciului pierdut, cu scorul de 1-2, in fata formatiei Olympique Marseille, in etapa a V-a, ultima, a grupei F a Cupei UEFA.

Andone s-a aratat dezamagit de ratarea calificarii in 16-imile Cupei UEFA, formatia sa ocupand ultimul loc in grupa, cu patru puncte, dupa ce olandezii de la Hereenven au invins, cu 2-1, echipa Levski Sofia si au ocupat locul trei in grupa, si implicat au obtinut calificarea in urmatoarea faza a competitiei.

Echipa Dinamo a marcat un gol in minutul 90+4, prin Octavian Chihaia, dar golul nu a fost validat, arbitrul fluierand finalul partidei cu o secunda inainte de reusita dinamovistilor si fara a vedea faza respectiva.


Despre autor:

ProSport

Sursa: ProSport


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.