Rapid a inceput meciul de la Stuttgart cu exuberanta unei echipe aflate pe primul loc in grupa, fara gol primit. Daniel Niculae (4) a ramas singur cu Heinen, dar asistentul s-a grabit sa ridice fanionul, desi rapidistul se afla pe linie cu fundasii nemti in momentul pasei. Echipa lui Lucescu a controlat in intregime primele 20 de minute ale disputei, parasind rar terenul gazdelor. Apararea insa a dat gres.

Mai intai Minca (23) a gafat impardonabil, scapand balonul printre picioare in urma unei pase venite inapoi, iar Gomez a deschis scorul, amuzat si el de momentul desprins parca din "Cascadorii rasului". Voleul lui Gentner a lovit bara la un minut dupa reusita lui Gomez. Au urmat minute de foc la poarta nefericitului Minca, in care fundasii giulesteni s-au aflat intr-o continua degringolada. Lucescu i-a luat la rost pe Maldarasanu si compania, iar rezultatele nu au incetat sa apara.

Rapidul a luat din nou viteza. Dar, tocmai cand pusesera din nou stapanire pe joc, giulestenii au primit o noua lovitura. Gomez (38), nemarcat in careu, a sutat la coltul lung, iar mingea deviata de capitanul Maftei a poposit pentru a doua oara in poarta. Apararea, punctul forte al Rapidului in partidele anterioare era de nerecunoscut.
Era 2-0 si ai nostri cadeau pe locul trei. S-au aruncat din nou in ofensiva, iar Rada a fost aproape sa reduca din handicap in ultimul minut al reprizei, cand a trimis mingea cu capul peste poarta germana, in urma unei lovituri libere executate de Maldarasanu.
Locomotiva visinie s-a pus din nou in miscare si a inceput sa scoata aburi furiosi la inceputul reprizei secunde.

Elevii lui Razvan stiau ca au nevoie de un singur gol pentru a prelua din nou sefia grupei. Maftei le-a dat celor de la Vfb un semnal de alarma in minutul 49, cand a tras frumos de la 35 de metri, mingea fiind prinsa de goal-keeper-ul lui Trapatoni. Peste un minut a marcat, dar "centralul" Messina i-a salvat pe vestici, fluierand un fault al lui Niculae asupra lui Babbel, capitanul lui Stuttgart.

Minutul 51 a adus primul moment de inspiratie al lui Razvan Lucescu. El l-a introdus pe teren pe Vasilache, iar rezerva de aur nu l-a tradat si a adus un plus de viteza "Realului din Giulesti". Daniel Niculae si Mugurel Buga (58) au ratat o dubla ocazie, Heinen salvand miraculos doua suturi din interiorul careului mic. Trapatoni i-a raspuns mult mai tanarului sau omolog si l-a aruncat in lupta pe Streller, care a introdus balonul in poarta la numai doua minute de la intrarea pe teren, dar din pozitie de ofsaid, golul fiind anulat.

Cateva secunde mai tarziu el a ramas fata in fata cu Minca, de data aceasta rapidistul avand o interventie providentiala. Lucescu a punctat decisiv in fata lui Trap, iar Burdujan (80) a marcat la patru minute dupa ce a fost introdus pe gazon. Rapid a revenit pe primul loc si juniorul ii poate zari de aici de sus pe Mircea, pe Boloni si pe Trapatoni.

Vfb STUTTGART - RAPID 2-1 (2-0)
Au marcat: Gomez ('20, '38) / Burdujan ('80)

Vfb STUTTGART
Antrenor: GIOVANNI TRAPATONI 6
23. HEINEN 5
2. HINKEL 5
5. BABBEL 6
12. GERBER 5
17. DELPIERRE 6
11. HITZLSPERGER 5
22. GRONKJAER 6
('89, Stranzl)
40. GENTNER 5
14. CAREVIC 6
18. CACAU 5
('76, Tiffert)
33. GOMEZ 7
('59, Streller 6)
Rezerve: 41. Langer, 4. Zivkovic, 20. Soldo, 21. Magnin

RAPID
Antrenor: RAZVAN LUCESCU 7

MINCA 4
M. CONSTANTIN 6
MAFTEI
RADA 5
BADOI 6
MALDARASANU 7
ILYES 5
('76, Burdujan)
ART. KARAMIAN 6
BUGA 5
('63, Dica)
D. NICULAE 6
N. CONSTANTIN 5
('52, Vasilache 6)

Rezerve: 30. Curca, 14. Perja, 5. Ionut Stancu, 25. Romeo Stancu,

Arbitri: Domenico Messina (ITA) 5, Gabriele Contini (ITA) 5, Lorenzo Fornasin 6(ITA)
Rezerva: Emidio Morganti (ITA)

1-0/ Gomez ('20) - portarul Minca a scapat un balon trimis inapoi printre picioare, Gentner a recuperat si i-a pasat lui Gomez, care a inscris cu poarta goala
2-0/ Gomez ('38) - a primit o pasa in partea dreapta a careului si a tras la coltul lung. Mingea deviata de Maftei a ajuns in plasa portii lui Minca
2-1/ Burdujan ('80) - a patruns in careu pe partea dreapta si a sutat la coltul lung

Cartonase galbene: Carevic ('45) / Maldarasanu ('26), Ilyes ('33), Burdujan ('90+2);
Cartonase rosii -

CHEIA MECIULUI: Jocul ofensiv al Rapidului, care a controlat meciul in multe momente

ONE-MAN-SHOW: Burdujan - a inscris la patru minute dupa ce a intrat pe teren si a adus Rapidului primul loc in grupa

GAFA MECIULUI: Portarul Minca a scapat mingea printre picioare la primul gol al nemtilor

ARBITRAJ: Asistentul Fornasin a semnalizat gresit o pozitie de ofsaid cel putin la o faza a Rapidului in prima repriza, iar "centralul" Messina a gresit la faza golului rapidist, cand Burdujan a atins balonul cu mana in timpul preluarii


Despre autor:

Saptamana Finaciara

Sursa: Saptamana Finaciara


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.