Visurile de marire ale generalului Anghel Iordanescu s-au spulberat, ieri, la Tokyo. Echipa pregatita de tehnicianul roman, Al Ittihad, a ratat calificarea in finala Campionatului Mondial al cluburilor, dupa ce a pierdut, in penultimul act al competitiei, cu 2-3 (1-1), meciul disputat impotriva formatiei Sao Paulo.

Dupa un inceput echilibrat, sud-americanii au deschis primii scorul prin Amoroso (16). Pana la pauza, insa, Noor (33), omul providential din intalnirea precedenta contra egiptenilor de la Al Ahly, a reusit sa restabileasca egalitatea, profitand de indecizia portarului Rogerio.

Partida s-a jucat, practic, in debutul reprizei secunde. Mai intai Amoroso (47) a marcat pentru brazilieni, pentru ca mai apoi goalkeeper-ul Rogerio (57) sa se revanseze si sa puncteze dintr-o lovitura de pedeapsa acordata de arbitrul francez Alain Sars, dupa un fault al lui Tukar asupra aceluiasi Amoroso.

La adapostul a doua goluri, Sao Paulo a preferat sa joace la trecerea timpului, dand posibilitatea trupei pregatite de Iordanescu sa reintre in joc, gratie reusitei lui Al Montashari (68). Pana la final nu s-a mai intamplat nimic, astfel ca Al Ittihad va trebui sa se multumeasca doar cu disputarea finalei mici a competitiei, iar Generalul Puiu - caruia i se promisese o prima-record de un milion de euro daca obtinea trofeul - cu gandul ca nu mai e spaima sud-americanilor. I-au lipsit de pe teren Hagi, Gica Popescu, Ilie Dumitrescu, Raducioiu si ceilalti!


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.