Dupa ce a fost distins cu Balonul de Aur, jucatorul formatiei FC Barcelona, Ronaldinho, a castigat si trofeul FIFA World Player, brazilianul urmand sa fie premiat, pe 19 decembrie. Ronaldinho va primi acest trofeu pentru al doilea an consecutiv, performanta reusita pana acum doar de Ronaldo, in 1996 si 1997.

"Desi FIFA nu a anuntat oficial, totusi noi am aflat ca jucatorul Barcelonei i-a intrecut clar pe EtoŽo si Lampard, fiind votat de majoritatea antrenorilor si capitanilor echipelor din lumea intreaga. Ronaldinho va primi astfel si trofeul FIFA World Player, dupa ce a primit Balonul de Aur si premiul FIFPro intr-un an 2005 magic in care a mai castigat campionatul Spaniei si Supercupa Spaniei cu FC Barcelona, precum si Cupa Confederatiilor cu Brazilia. Mai mult, el a fost ales cel mai bun atacant din Champions League in sezonul trecut, iar golul sau din meciul cu Chelsea de pe Stamford Bridge a fost desemnat cel mai frumos" a scris ieri cotidianul spaniol "Mundo Deportivo".

Trofeul FIFA World Player se acorda din 1991, an in care a fost castigat de Lothar Matthaus. Primul jucator de la FC Barcelona care a primit acest premiu a fost Romario, in 1994. "Mundo Deportivo" mai scrie ca Franz Beckenbauer a declarat, pentru publicatia mexicana "La Nacion", ca "cei trei mai buni jucatori ai anului sunt Ronaldinho, Ronaldinho si Ronaldinho".