FIFA a inlocuit finala Cupei Intercontinentale cu un turneu la care vor participa si reprezentantele Africii, Asiei, CONCACAF si ale Oceaniei. Singurul roman prezent la competitia din Japonia este Anghel Iordanescu.

La cinci ani de la tentativa esuata din Brazilia, FIFA incearca organizarea unui nou campionat mondial al cluburilor, prin transformarea Cupei Intercontinentale intr-un miniturneu. Astfel, detinatoarelor Ligii Campionilor si Cupei Libertadores, care au primit un statut de cap de serie, li se vor adauga cistigatoarele competitiilor corespondente din celelalte patru zone: Africa, Asia, CONCACAF si Oceania. Locul de desfasurare a ramas acelasi - Japonia, insa, din acest an, vor fi sapte meciuri pe parcursul unei saptamini.

Liverpool si Sao Paulo, favorite

Noul campionat mondial al cluburilor poate fi insa un esec total in cazul in care una dintre cele doua favorite, Liverpool ori Sao Paulo, va fi eliminata in semifinale, iar finala se va disputa cu una dintre nou-venite. De altfel, casele de pariuri, care nu au ocolit competitia din Japonia, au rezervat cote egale celor doua favorite pentru cistigarea trofeului - 2. Anghel Iordanescu are cele mai mari sanse sa produca o surpriza, conform agentiilor de specialitate, Al Ittihad aflindu-se pe locul al treilea la capitolul cote, cu 15, fiind urmata indeaproape de reprezentanta Africii, Al Ahly - 17. Reprezentantele zonelor CONCACAF si Oceania sint privite ca outsiderele turneului din Japonia, cotele lor fiind in jurul cifrei 25.

Iordanescu revine in atentie

Al Ittihad va beneficia astfel de o atentie speciala din partea suporterilor romani, ca o consecinta a faptului ca pe banca formatiei arabe se va afla Anghel Iordanescu. Pe de alta parte, antrenorul roman ar putea sa fie la ultima competitie la cirma lui Al Ittihad, dupa varianta preluarii selectionatei Emiratelor Arabe Unite, aparind zvonul conform caruia Iordanescu este dorit si pe banca tehnica a reprezentativei Arabiei Saudite, calificata la CM 2006.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.