Fostul tehnician al echipei Sportul Studentesc, Dan Petrescu, a declarat, joi, intr-o conferinta de presa organizata dupa ce a semnat contractul cu Wisla Cracovia, ca organizarea, disciplina si munca grea vor fi cuvintele de baza ale formatiei poloneze.
"La această ora puteam fi in Romania, cumparand cadouri pentru copii. Dar eu si Wisla vrem sa castigam, asa ca am acceptat oferta de a antrena aici. Nu stiu daca vom juca asa cum o facea Chelsea cand eram jucator acolo, unde erau Vialli, Zola sau Poyet, dar cu siguranta vom juca ofensiv", a comentat Petrescu.

Tehnicianul roman a precizat ca Wisla trebuie sa castige si in campionat, si in cupele europene. "Si eu vreau meciuri frumoase, dar victoriile sunt importante. Va fi organizare, disciplina si munca grea. Wisla va incerca sa castige fiecare meci", a spus Petrescu.
Dan Petrescu considera ca nu se poate castiga fara risc: "Am incredere ca vom obtine rezultate bune. Sper sa rasplatesc astfel increderea pe care conducerea clubului o are in mine. Fotbalul inseamna spectacol, dar in acelasi timp si munca grea. Nu stiu prea multe despre Wisla, am vazut un singur meci, dar voi munci din greu si ma astept la acelasi lucru de la jucatori".

Antrenorul roman, care a sutinut conferinta de presa in limba engleza, a subliniat ca se va intelege cu jucatorii sai "intr-o limba internationala: fotbalul".
"Le voi arata jucatorilor mei destule lucruri, inca sunt in forma buna. In ceea ce priveste comunicarea, voi avea un translator si voi invata poloneza pe parcurs", a spus Petrescu, care i-a mentionat ca modele de antrenori pe Anghel Iordanescu si Glen Hoddle.

"Revoluție romana", a titrat cotidianul Przeglad Sportowy dupa instalarea lui Petrescu, care va primi 300.000 de euro anual. Sursa citata scrie ca Wisla ar putea plati 1,5 milioane de euro gruparii Sportul Studentesc pentru achizitionarea jucatorilor Costin Lazar, Tiberiu Balan si Ionut Mazilu.
De asemenea, Przeglad Sportowy a mentionat ca Wisla mai este interesata de portarul Emilian Dolha de la Rapid si de jucatorii Stefan Grigorie si Florentin Petre de la Dinamo.