Adrian Mititelu a cumparat clubul de la Dinel Staicu in schimbul unei benzinarii aflate in constructie pe un teren concesionat de la Consiliul Local. Pentru ca nu putea fi instrainat, "doctorul in economie subterana" a reusit sa obtina terenul de sub benzinarie printr-o retrocedare dubioasa.

Primul club din Romania care facea performanta in Europa, Universitatea Craiova, a ajuns sa fie scos la mezat pentru o benzinarie evaluata la 700.000 de dolari. Comerciantul a fost Dinel Staicu, doctor in economie subterana, cumparator - Adrian Mititelu, fost sef de galerie la aceeasi echipa. Istoria pompelor si mai ales a terenului de sub schela care nu a ajuns niciodata la statutul de benzinarie este una extrem de complicata, tipica evenimentelor contemporane tranzitiei. In anul 2003, firma lui Adrian Mititelu, SC Maxitec SRL, a incheiat un contract de asociere cu Primaria Craiova, care a pus la dispozitia actualului patron al Stiintei 1.800 de metri patrati de teren din domeniul public. Terenul, in valoare de 3,3 miliarde de lei, se afla in fata Parcului Romanescu si a fost concesionat pe o perioada de 49 de ani.

De la Maxitec la Maxioil

Mititelu, prin firma sa, se obliga ca intr-un an de zile sa construiasca o benzinarie, in caz contrar actul devenind nul, insa, desi a inceput lucrarea, nu a terminat-o nici pina in ziua de azi. Mai mult, in vara, la preluarea echipei de fotbal, a vindut benzinaria si cei 1.800 mp lui Dinel Staicu, detinatorul firmei SC Maxioil. Cu toate acestea, primaria nu a reziliat acordul cu SC Maxitec, multumindu-se ca a incasat sumele din contract, care erau achitate de fapt de Maxioil. In 2004 s-a dat marea lovitura, cind Dinel Staicu a gasit o portita pentru a evita un conflict cu autoritatile locale. Un oarecare cetatean craiovean, Serban Rusu, a cistigat in instanta dreptul de a primi despagubiri din partea CLM Craiova pentru o casa si un teren de 1.600 mp, intr-un proces la care Primaria Craiova nici macar nu s-a prezentat. In luna august, el i-a vindut drepturile succesorale pentru respectiva suprafata chiar lui Dinel Staicu, care intre timp cumparase de la Mititelu benzinaria aflata in constructie.

Noi vrem pamint cu vedere la parc

Citeva luni mai tirziu, pe 14 noiembrie, SC Maxioil a propus Consiliului Local un schimb de teren, cerind, in contul suprafetei cistigate de cetateanul Rusu, mai exact cei 1.800 mp de teren situati in fata parcului, chiar sub benzinarie. Pentru ca schimbul parea echitabil, s-a initiat un proiect de hotarire si s-a obtinut acordul de incetare a contractului de asociere cu firma lui Mititelu si trecerea terenului de sub benzinarie in domeniul privat. Proiectul a fost votat la sedinta CLM Craiova din 30 noiembrie. Pus in fata faptului implinit, primarul Craiovei, Antonie Solomon, a dat vina pe angajatii din subordine, care i-au pus sub nas hirtii pe care le-a semnat "ca primarul".

"Sint vinovat ca am avut incredere in angajatii din subordine si am semnat unele hirtii ca primarul. O sa-i dam pamintul lui Staicu, pentru ca nu prea mai avem cum sa dam inapoi. Vreau sa scap odata de toate incurcaturile facute de Bulucea (n.r. - Vasile Bulucea, fostul primar al Craiovei)", s-a aparat edilul-sef al Baniei.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.