Magistratii Tribunalului Giurgiu au amanat pentru 29 aprilie judecarea pe fond a procesului in care Ionut Tanasoaia este acuzat de lovituri care au cauzat moartea baschetbalistului american Chauncey Hardy.

Dosarul lui Ionut Tanasoaia va fi rejudecat de Tribunalul Giurgiu, iar la cel de-al patrulea termen, de luni, magistratii au dispus din nou amanarea, pentru 29 aprilie, din cauza neprezentarii la proces a aparatorilor partii vatamate, respectiv mama sportivului, Olamae Hardy, care nu a confirmat citatia.

Potrivit MEDIAFAX, in acest dosar, mama sportivului, Olamae Hardy, s-a constituit parte vatamata, in timp ce Consiliul Local al Municipiului Giurgiu si Spitalul Bagdasar-Arseni din Bucuresti, unde Hardy a incetat din viata, sunt parti civile.

De asemenea, in 18 martie Tribunalul Giurgiu va lua in discutie prelungirea arestarii preventive a lui Ionut Tanasoaia, care in prezent se afla in arestul Politiei Giurgiu.

La 11 septembrie 2012, instanta suprema a decis definitiv ca dosarul lui Ionut Tanasoaia sa fie rejudecat de Tribunalul Giurgiu, decizia de condamnare la cinci ani de inchisoare fiind astfel desfiintata. Dosarul a mai avut trei termene la Tribunalul Giurgiu, anul trecut, in 9 octombrie, 31 octombrie si 10 decembrie, insa judecarea cazului a fost amanata.

Judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au admis atat recursul formulat de Ionut Tanasoaia impotriva deciziei Curtii de Apel Bucuresti de condamnare la cinci ani de inchisoare cu executare pentru lovituri cauzatoare de moarte, cat si contestatia procurorilor Parchetului de pe langa Tribunalul Giurgiu, care au cerut o pedeapsa mai mare.

Astfel, instanta suprema a desfiintat atat decizia CAB, cat si hotararea din 22 februarie a Tribunalului Giurgiu de condamnare la cinci ani de inchisoare a lui Ionut Tanasoaia - agresorul baschetbalistului care a murit dupa ce a fost lovit cu pumnul in fata, in urma unei altercatii intr-un club din Giurgiu, in toamna anului trecut.

ICCJ a mai dispus ca Tanasoaia sa fie judecat in continuare in stare de arest.

Scandalul in urma caruia Chauncey Hardy si-a pierdut viata a izbucnit in noaptea de 8 spre 9 octombrie 2011, in jurul orei 3.30, in clubul Emotione din Giurgiu, dupa ce baschetbalistul american, in varsta de 23 de ani, ar fi vrut sa danseze cu niste tinere. El a fost lovit cu pumnul in barbie de Ionut Adrian Tanasoaia si s-a izbit cu capul de pardoseala salii de dans.

Citeste si:
ÎCCJ a respins recursul în casație formulat de Elena Udrea. Decizia...
ÎCCJ a respins recursul în...

Hardy ar fi initiat un joc cu o tanara, careia ii tot punea pe cap o sapca, ceea ce i-a iritat pe tinerii care o insoteau pe fata. Tanasoaia i-ar fi spus lui Hardy sa plece, insa conflictul verbal a degenerat, astfel ca i-a tras un pumn in fata, iar sportivul s-a dezechilibrat si a cazut de pe treapta pe care se afla, lovindu-se cu capul de pardoseala de ciment. Rana produsa in cadere a fost grava, ducand la decesul baschetbalistului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.