Dupa incheierea campionatului, opt echipe revin in mocirla pentru "sferturile" Cupei Romaniei, programate astazi, de la 13.00, pe teren neutru. La capatul ultimelor partide ale anului, doar patru echipe vor fi fericite de sarbatori.

In timp ce finalul turului primului esalon i-a scapat pe fotbalisti de lupte in noroi, aproape jumatate din echipele Diviziei A mai au o confruntare cu vicisitudinile naturii, transpuse pe terenurile de fotbal. O singura formatie din afara primei scene, Petrolul Ploiesti, a spart monotonia formatiilor prim-divizionare in sferturile de finala ale Cupei Romaniei, ultima aparitie fotbalistica a anului in ceea ce priveste competitiile de pe plan intern. Dupa ce a pus capat istoriei in care Dinamo a cistigat trofeul de cinci ori in sase ani consecutiv, "lupii galbeni" dau piept cu "cavalerii" banateni condusi de Gheorghe Hagi.

Un antrenor nu intr-o postura fericita, in contextul in care cea mai mare provocare de cind a revenit in Divizia A o reprezinta alcatuirea unei echipe competitive. La Tirgu Jiu, "calciiul lui Ahile" pentru Poli Timisoara va fi cu siguranta atacul, unde, in lipsa lui Viorel Moldovan, a lui Cristian Silvasan, a lui Mansour si a lui Gigel Bucur, Hagi va fi fortat sa utilizeze un jucator de 17 ani de la satelitul CFR.

Cu Rapidul pe trei carari

Singura formatie romaneasca angrenata in trei competitii, Rapid, se va confrunta, la Focsani, cu Poli Iasi, o formatie neinteresata, potrivit tehnicianului Ionut Popa, de competitia surprizelor. "Poate fi o declaratie strategica, pentru ca este in joc un trofeu, mai sint trei meciuri si oricine spera", a contracarat antrenorul Rapidului, Razvan Lucescu. Pentru giulesteni, victoria in meciul de astazi devine vitala, in contextul in care, aflati pe pozitia a noua in clasament, "feroviarii" isi pot asigura astfel mult mai facil prezenta in editia viitoare a Cupei UEFA. Cu toate acestea, rapidistii nu neglijeaza nici unul dintre fronturile pe care lupta in acest sezon. "Toate cele trei competitii sint importante pentru noi. Este o chestiune de mindrie, pentru ca nici o echipa romaneasca n-a mai fost in ultimii ani in trei competitii", a punctat Lucescu.

Farul, fara opt jucatori

O alta formatie plina de probleme de efectiv va fi si Farul, constantenii urmind sa evolueze, astazi, la Mogosoaia, fara opt jucatori, accidentati ori suspendati, in compania Jiului Petrosani. In acest sens, antrenorul Lucian Marinof a convocat patru fotbalisti de la tineret. In ultimul meci al "sferturilor", se vor confrunta, la Urziceni, Otelul Galati cu FC National.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.