Silviu Matei, directorul general al Federatiei Romane de Tenis, a dezvaluit, luni, motivul pentru care Victor Hanescu nu va face parte din lotul Romaniei pentru meciul cu Danemarca, din cadrul Cupei Davis.
Potrivit adevarul.ro, Matei a afirmat ca jucatorul a cerut prea multi bani pentru a juca. Mai exact, oficialul a declarat ca Hanescu a cerut jumatate din bugetul alocat echipei nationale pentru a se prezenta la meci.

"Nu am fi dorit sa dezbatem aceasta chestiune, dar cand a facut afirmatia ca ar juca pe gratis, ne-am gandit ca nimeni nu mai intelege nimic. Avem un buget care vine de la Federatia Internationala de Tenis de 32-36.000 de dolari care trebuie impartit intre federatie si jucatori. Suma nefiind foarte mare, am decis sa o dam jucatorilor in intregime. Fiecare jucator la simplu va primi o suma fixa, de participare si o suma pentru fiecare victorie. Jucatorii de simplu vor primi 5.000 de dolari pentru participare si cate 3.000 de dolari pentru fiecare meci castig. Ar fi ajuns la 11.000 de dolari pentru doua meciuri daca ar fi castigat. I s-a facut oferta si lui Hanescu, el a cerut dublu, suma fixa de 10.000 de dolari, pentru participare si cate 3.000 pentru fiecare meci castigat. Aceasta ar fi insemnat, daca ar castiga cele doua meciuri pe care le are de jucat, jumatate din buget. I-am explicat ca nu putem face acest lucru, ar fi incorect fata de colegi", a declarat Silviu Matei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.