Capitanul echipei de Cupa Davis a Croatiei, Niki Pilici, a declarat, duminica seara, dupa victoria din finala cu Slovacia, ca aceasta performanta reprezinta un moment istoric pentru croati, informeaza AFP. "Sunt atat de bucuros incat ar trebui sa am talent literar pentru a-mi putea exprima incantarea. Sunt mandru de baietii mei si de modul in care s-au prezentat", a spus Pilici.

Niki Pilici este convins ca, dupa aceasta victorie, multi copii din Croatia vor alege sa practice tenisul. "Ivan Ljubicici este stalpul echipei. Nu numai ca a castigat meciuri, dar i-a determinat si pe alti jucatori sa aiba evolutii mai bune, asa cum facea Goran Ivanisevici, inaintea lui", a precizat Pilici.

Echipa Croatiei a castigat pentru prima data Cupa Davis, invingand, cu scorul de 3-2, Slovacia, in finala de la Bratislava. Victoria le-a fost adusa croatilor de Mario Ancici, care s-a impus, duminica, cu scorul de 7-6 (7/1), 6-3, 6-4, in fata slovacului Michal Mertinak, in ultimul meci al finalei.

"Aveam emotii inainte de meci, deoarece ar fi fost de neiertat sa pierd in fata unui jucator mai slab clasat decat mine. in aceste conditii, este dificil sa joci foarte bine. Noi continuam o traditie a tenisului in Croatia. Aceasta victorie va ramane in istorie", a declarat Mario Ancici.


Despre autor:

Saptamana Finaciara

Sursa: Saptamana Finaciara


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.