Meciurile foarte bune ale echipei din Ghencea din cupele europene au alternat cu jocuri slabe in campionat. Ros-albastrii au pierdut, pe ultima turnanta, locul intai, fiind chinuiti de FC Vaslui.

Principalul atu al ros-albastrilor in acest sezon a fost omogenitatea, cea care a trebuit sa suplineasca subtirimea numerica a lotului.

Implicati intr-o lupta care s-a dus pe trei fronturi, fotbalistii lui Protasov au fost supusi unei presiuni fizice si psihice enorme. Absenta vreunui jucator din formatia standard s-a facut simtita imediat, indiferent daca a fost vorba de Radoi, Dica, Nesu sau Ghionea. Interesant este faptul ca meciurile mai putin reusite din Divizia A au avut loc dupa victoriile obtinute in Europa.

Privind alternativ parcursul Stelei din Cupa UEFA si cel din primul esalon, se observa o inconsecventa proverbiala echipelor romanesti. Evolutiile excelente din partidele cu Valerenga, Lens, Sampdoria si Halmstad nu au fost dublate si de succese in campionat. Oricat a incercat ucraineanul Protasov sa mentina treaz interesul jucatorilor sai pentru orice adversar, indiferent de anvergura, nu a reusit acest lucru.

"Daca terminam turul la doua puncte in spatele lui Dinamo, nu va fi o tragedie", a repetat obsesiv Meme Stoica inca de la inceputul campionatului, referindu-se la programul mai dificil pe care echipa sa il avea fata de rivalii din "Stefan cel Mare". Managerul general nu a scapat de ceea ce ii era teama, Steaua dand cu piciorul, in etapa a XV-a, sansei de a termina turul pe prima pozitie. Fara sa lase vreun moment senzatia ca ar presta un joc sub cel aratat de alb-rosii, echipa din Ghencea a trebuit sa se multumeasca doar cu locul secund in clasament.
Oamenii lui Protasov au irosit in Ghencea cinci puncte care in mod normal nu ar fi trebuit sa le scape. Infrangerea cu Gloria Bistrita si semiesecul cu FC Vaslui au fost sincopele care au cantarit decisiv in ierarhia primei parti a campionatului.

MM, suparat pe Gabroveanu

Dupa meciul de duminica seara, managerul general al Stelei, Mihai Stoica, a fost foarte suparat pe administratorul bazei din Ghencea, Marian Gabroveanu. El i-a reprosat starea execrabila a gazonului, care a reprezentat unul din motivele principale ale semiesecului din partida cu FC Vaslui.
"Vreau sa-i desfac contractul de munca pentru ca nu a pus prelate pe teren!", a tunat Mihai Stoica. Contactat telefonic, Gabroveanu ne-a declarat: "Nu mi s-a adus inca nimic la cu-nostinta. Eu am vorbit, in momentul in care a inceput ploaia, ca nu am cum sa pun prelate peste noroi", a replicat administratorul bazei Steaua. Ros-albastrii spera sa scape de aceste probleme si sa aiba un gazon la standarde europene, fiind promisiuni ca din primavara sa inceapa mult asteptatele lucrari la teren, echipa urmand sa-si desfasoarele partidele de acasa, cel mai probabil, pe "Lia Manoliu".

Gigi a lovit iar Maybach-ul

Ieri, in jurul pranzului, finantatorul Stelei, Gigi Becali, a avut un accident de circulatie in Piata Dorobanti. Latifundiarul din Pipera a vrut sa iasa cu spatele dintr-o parcare si a acrosat un Audi A4 care circula regulamentar. Gigi Becali a incercat sa-l imbuneze pe posesorul masinii pe care o tamponase si a vrut sa-i indrepte tabla indoita cu mana. In cele din urma, cei doi au pornit spre Sectia 5, unde se inregistreaza accidentele produse in sectorul 1.

Record de audienta

Partida dintre stelisti si vasluieni, care a fost transmisa de National TV, a stabilit mai multe recorduri de audienta ale acestui post. Astfel, s-a inregistrat cel mai mare varf de audienta pe minut: 1.241.000, cel mai mare varf de rating: 11%, cel mai mare varf de share pe target: 24,1%, cea mai mare medie de telespectatori: 653.000, cel mai mare varf de telespectatori pe target: 557.000, cel mai mare varf de rating pe target: 9,9%.


Despre autor:

ProSport

Sursa: ProSport


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.