Secretarul general al Federatiei Romane de Gimnastica, Adrian Stoica, ar putea fi candidat unic la sefia forului de specialitate la alegerile din 9 decembrie. Marius Urzica a batut in retragere, iar Vieru va fi presedinte onorific.

Daca actualul conducator, Nicolae Vieru, a anuntat ca nu va candida pentru un nou mandat, celalalt potential adversar al lui Adrian Stoica la presedintia FRG, Marius Urzica, a inceput si el sa bata in retragere. Motivul: in sedinta Comitetului Executiv de ieri s-a decis - in unanimitate - ca o persoana sa nu poata candida decit pentru o functie. Campionul olimpic la cal cu minere intentiona sa intre in cursa atit pentru presedintia federatiei, cit si pentru posturile de vicepresedinte si membru in Comitetul Executiv. "Acum s-a luat aceasta decizie care pe mine sincer m-a cam dat peste cap. Am la dispozitie 48 de ore pentru a ma decide pentru ce post voi candida", a afirmat Urzica.

Dragulescu nu a fost validat

Conform statutului, nu au dreptul sa candideze pentru functii de conducere in cadrul federatiei sportivii activi. "Desi a fost propus ca membru, Marian Dragulescu nu a fost validat, fiind sportiv activ", a declarat Adrian Stoica. Daca Octavian Belu sau Mariana Bitang nu au primit nici o propunere, antrenorul lotului olimpic de la Deva, Nicolae Forminte, sau tehnicianul Matei Stanei vor candida pentru functia de membri in Comitetul Executiv. Pe lista de vicepresedinti se regasesc printre altii Dan Grecu, Simona Aminar sau presedintele clubului Steaua, George Boroi.

Vieru, presedinte de onoare

Desi a fost sustinut de cluburile din tara atit pentru functia de presedinte, cit si pentru cea de vicepresedinte, Nicolae Vieru s-a retras din cursa. Comitetul Executiv a propus ca acesta sa detina functia de presedinte de onoare, Adunarea Generala urmind sa valideze aceasta initiativa.

"Adrian este competent si, dupa parerea mea, cel mai potrivit sa ocupe aceasta functie. Asta m-a determinat sa fac pasul inapoi. Eu voi ramine insa in lumea gimnasticii. Sint membru in Comitetul Executiv al federatiei internationale si am obligatia morala de a ramine prezent in activitatea forului roman. Presedintele de onoare are dreptul de a participa la sedintele Comitetului Executiv, are dreptul sa faca propuneri, numai ca nu va vota", a declarat Vieru. In cazul in care Stoica va iesi presedinte, cele mai mari sanse de a fi numit secretar general le are actualul antrenor federal Mircea Apolzan. "Vom modifica putin statutul, astfel ca presedintele va deveni executiv", a spus Adrian Stoica.

Alt process

Abia stins conflictul cu Oana Petrovschi, si FRG este implicata din nou in proces cu o actuala sportiva. Nemultumita de faptul ca i s-a folosit imaginea - fara a i se cere acordul - in clipul publicitar cu Ardaf, Catalina Ponor a chemat in instanta atit federatia, cit si firma de asigurari. Ieri s-a desfasurat primul termen, la Judecatoria sectorului 3 Bucuresti. "Conform contractului semnat chiar si de Ponor, imaginea tuturor componentelor lotului national apartine federatiei cit timp ele se afla in activitate", a declarat presedintele FRG, Nicolae Vieru.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.