FIFA a decis ca partida Ungaria-Romania, din preliminariile CM 2014, sa se dispute cu portile inchise iar presa maghiara da vina pe Romania pentru aceast lucru.

La partida amicala dintre Ungaria si Israel din vara anului trecut, suporterii din tara vecina au afisat mesaje antisemite. FIFA a hotarat ca partida care va fi disputata cu Romania din 22 martie sa se joace cu portile inchise, drept pedeapsa.

Presa din Ungaria da vina pentru romani pentru aceasta situatie, sustinand ca sovinismul fanilor din tara noastra a declansat violenta suporterilor maghiari.

Jurnalistii unguri fac referire la episodul petrecut la partida Steaua - Ujpest, din vara lui 2009, cand fanii „ros-albastrilor” au afisat un banner cu mesajul: „Cat tine femeia maghiara c... in ea? 9 luni”!

„Un mesaj de un sovinism cumplit a fost afisat de suporterii Stelei in 2009. Daca s-ar fi luat atunci masuri, sigur nu s-ar mai fi ajuns aici. S-a cerut celor de la Ministerul Afacerilor Externe sa reactioneze, dar raspunsul a fost halucinant, a fost ca un cutit infipt in inimile maghiarilor! Au sopus ca nu vor sa le raspunda maghiarilor”, a scris publicatia din Ungaria, potrivit evz.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.