Repriza a doua a partidei din Ghencea a salvat spectacolul: trei cartonase rosii si trei goluri in 45 de minute au facut ca meciul sa explodeze si sa fie trait cu sufletul la gura. FC Vaslui, singura echipa fara victorie in Divizia A, era aseara sa invinga chiar pe terenul formatiei campioane.

"Daca nu am batut pe nimeni pana acum, putem noi sa invingem Steaua?", se intreba retoric actualul vasluian Nana Falemi inainte de partida de aseara din Ghencea. Cam aceasta parea sa fie si starea de spirit a moldovenilor, care au luat repede gol.
Pe un teren jenant, ros-albastrii le-au fixat din start mana-n beregata adversarilor, iar in minutul 7 Dica a reluat cu capul, dupa un corner executat de Bostina, milimetric pe langa din bara din dreapta a portii lui Haisan. A fost preludiul loviturii sub centura care a urmat un minut mai tarziu, cand acelasi Bostina l-a servit ireprosabil pe Dica, iar acesta a actionat cu sange rece pentru 1-0.

Stelistii au avut ocazia majorarii scorului prin Nicolita si prin Ghionea, dar in rest bucurestenii nu s-au sinchisit prea mult de adversarii lor. Asa ca vasluienii s-au aflat in dese randuri cu fundasii la centru, profitand de aroganta Stelei. Si cum de multe ori soarta ii pedepseste pe aroganti, moldovenii au egalat prin I. Badea, dintr-un penalty comis prosteste de Hamutovski. Rednic muta inspirat, il introduce pe teren pe V. Badea, care dupa nici zece minute patrunde incredibil pe stanga si-l executa la coltul lung pe Hamu, spre oroarea fanilor ros-albastri.
Inainte de asta, Paraschiv isi lasase in zece coechipierii dupa ce il umpluse de sange pe I. Badea, dar Frunza a anulat avantajul numeric, fiind la randul sau eliminat. Bostina egaleaza cu un sut senzational in diagonala, dar darzenia Vasluiului nu poate fi depasita. Steaua pare binefacatoarea echipelor mici: dupa ce Gloria Bistrita a castigat in Ghencea, oamenii lui Mircea Rednic reusesc un egal spectaculos.

Hulit de vasluieni, iubit de stelisti

Galeria ros-albastrilor si-a primit foarte bine fostii favoriti, Nana Falemi si Claudiu Raducanu, fotbalisti care au fost chemati la traditionalul salut. La peluza Nord a fost arborat un banner pe care scria: "Claudiu 14, mereu in inima noastra". In schimb, cei aproximativ 100 de suporteri veniti de la Vaslui au demonstrat ca nu prea il au la inima pe "Blocnotes", afisand la randul lor un banner pe care scria: "Ne-am plictisit de mascarici, Claudiu ramai aici". (Sebastian STAN)

Paraschiv eliminat corect, Radoi iertat

In minutul 53, arbitrul Lucian Dan a luat decizia de a-i acorda cartonasul rosu lui Paraschiv dupa ce, in prealabil, ii acordase acestuia doar cartonas galben. "Para" a avut o intrare criminala asupra lui Ionut Badea, caruia i-a provocat o hemoragie nazala. Si in cazul lui Goian, Dan a procedat corect. In schimb, l-a trimis la vestiare foarte usor pe vasluianul Frunza, iertandu-l in minutul 68 pe Radoi pentru o intrare "criminala" la Claudiu Raducanu.

Victorie pentru Hertha la Leverkusen

Adversara Stelei din ultimul meci din Grupa C a Cupei UEFA, Hertha Berlin, a invins cu 2-1 pe Bayer Leverkusen, in deplasare, intr-un meci contand pentru etapa a 15-a din Bundesliga. Golurile berlinezilor au fost marcate de Basturk (54) si Marcelinho (64). Prin acest rezultat, Hertha a acumulat 25 de puncte, dar ramane pe locul 5 in clasament. Hertha Berlin va intalni pe propriul teren pe Steaua Bucuresti, pe 14 decembrie 2005.


Despre autor:

ProSport

Sursa: ProSport


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.