S-au infruntat prima clasata a Diviziei A cu principala candidata la retrogradare a acestui sezon. Partida s-a mai remarcat prin reintalnirea lui Raducanu, atacantul lui FC Vaslui, cu formatia la care s-a consacrat si care l-a lansat in fotbalul mare. Disputa a inceput in nota de dominare a stelistilor, care inca din minutul 7 au deschis scorul. In acel moment, Bostina, mijlocasul stanga al lui Steaua, a avut o incursiune incredibila pana pe linia de fund a terenului, de unde l-a servit impecabil pe Dica. Atacantul nu a avut de indeplinit decat simpla misiune de a impinge balonul in poarta goala. Din acel minut, ros-albastrii au continuat presiunea si au mai avut inca doua ocazii, care l-au avut protagonist pe Victoras Iacob.

Jocul s-a calmat dupa iuresul de debut si combatantele s-au refugiat in careul propriu, unde asteptau greseala adversarilor pentru a porni un contraatac periculos. Lupta s-a mutat spre finalul primului act la mijocul suprafetei de joc, fara a se consemna alte evenimente notabile. Reluarea partidei a readus de la vestiare doua echipe mult mai motivate si mai nervoase. S-a jucat numai pe contre, dar au aparut si fazele urate. In minutul 54, Paraschiv a ridicat prea tare piciorul si l-a pus pe fata capitanului moldovean, Badea. In urma impactului jucatorul vasluian a iesit mutilat de pe teren, in ingrijirea medicului. Mijlocasul stelist a primit in prima instanta cartonasul galben, insa imediat centralul, Lucian Dan, a revenit si i-a acordat cartonasul rosu.

In inferioritate numerica, portarul Hamutovski a iesit gresit la o faza din marginea careului si se acorda penalty pentru vizitatori. Accidentatul, Badea, executa sigur pe coltul stang si il invinge pe portarul bielorus. La cateva minute dupa acest gol noul intrat V.Badea ia o minge pe cont propriu si, cand ajunge in interiorul careului de 16 metri, suteaza sec pe coltul lung, fara nici o sansa pentru acelasi nefericit Hamutovski. 1-2 la mijlocul reprizei secunde in Ghencea. Echilibrul partidei se reface, cand in minutul 71, numarul 10 vasluian, Frunza, primeste un nou cartonas galben si este eliminat. Presiunea campionilor reincepe, peste numai sapte minute Bostina suteaza un balon imposibil care providential intra in poarta lui Haisan. Asediul elevilor lui Protasov continua, dar pana la fluierul de final nu se mai intampla nimic.

STEAUA BUCURESTI - FC VASLUI 2-2 (1-0)

A marcat: Dica ('8), Bostina ('74) / I.Badea ('61), V.Badea('67)

STEAUA BUCURESTI

Antrenor: OLEG PROTASOV 6

33. HAMUTOVSKI 5
20. OGARARU 5
('73, Dumitru)
3. GOIAN 4
24. GHIONEA 6
15. NESU 5
16. NICOLITA 5
22. PARASCHIV 3
6. RADOI 6
11. BOSTINA 7
10. DICA 6
('85, Dinita)
19. IACOB 5
('73, Cristea)

Rezerve: 12. Cernea, 5. Balan,17. Baciu,18. Marin, 28. Lovin, 7. Oprita

FC VASLUI

Antrenor: MIRCEA REDNIC 6

22. HAISAN 5

17. PANAIT 5
2. JOVANOVIC 6
24. LACUSTA 4
18. BAICU 5
4. BADEA 6
5. FALEMI 5
10. FRUNZĂ 3
27. BUHĂESCU 5
('85, Torok)
14. RĂDUCANU 5
('88, Iurisniti)
26. CURSARU 5
('59, V.Badea)

Rezerve: 12. Tataru, 3. Ungurianu, 13. Sylla, 20. Pelin, 23. Cabrera

Arbitri: Lucian Dan (Aiud), Ionel Popa (Pascani), Eduard Cringasu (Ploiesti)

1-0 / Incursiune incredibila pe partea stanga a lui Bostina, trimite lui Dica, care impinge balonul in poarta goala
1-1 / Penalty transformat sigur de capitanul I.Badea
1-2 / V.Badea a luat o minge pe cont propriu, pe care a fructifica cu un sut pe coltul lung
2-2 / Bostina a dat un eurogol din marginea careului mare

Cartonase galbene: Radoi('70), Ghionea ('80), Goian ('87+'92)/ Falemi('57), Frunza('69+'71)

Cartonase rosii: Paraschiv ('54), Goian ('92) / Frunza ('71)

CHEIA MECIULUI: Strategia bine pusa la punct a lui Mircea Rednic

ONE-MAN-SHOW: Bostina, a avut un aport major la ambele goluri

GAFA MECIULUI: Piciorul pus de Paraschiv pe fata lui I.Badea

ARBITRAJ: Bun, ardeleanul a reusit sa controleze un meci dificil