Cei mai rapizi 20 de piloti ai lumii se intrec azi pe cel mai mare stadion al Frantei. Race of Champions este spectacolul de gala care incoroneaza campionul campionilor din sporturile cu motor.

Cistigatorul ultimelor doua editii ale Campionatului Mondial de Raliuri, Sebastien Loeb, cel mai rapid pilot al anului 2004, Heikki Kovalainen si multe alte nume grele ale sporturilor cu motor (Kristensen, Bourdais, Alesi, Gordon, Peterhansel, Coulthard, Duval) se intrec astazi in cel mai spectaculos eveniment auto al sfirsitului de an, Cursa Campionilor 2005. In tribunele Stade de France sint asteptati 52.000 de spectatori, iar concursul va avea ingrediente savuroase, fiind de asteptat ca "back-flip"-urile de pe cerul Parisului ale starului moto american Travis Pastrana si maiestria lui Terry Grant la volanul Renault F1 sa faca deliciul publicului.

De asemenea, Sebastien Bourdais va defila prin fata tribunelor cu monopostul Newman Haas V8, de 750 de cai-putere, cu care a cistigat Champ Car, prezenta unei astfel de masini in Hexagon reprezentind o premiera. Sosit in Franta la volanului unui Porsche, el a dezvaluit ca s-a aflat in negocieri cu BMW pentru a pilota un monopsot de Formula 1 in sezonul 2006, dar ca in locul sau a fost preferat in cele din urma Jacques Villeneuve, refuzind sa fie doar a treia roata la caruta Sauber. In ultimul moment, organizatorii au anuntat ca spaniolul Dani Sordo, cistigatorul pe 2005 al Campionatului Mondial de Raliuri al juniorilor, este al 20-lea pilot al acestei a 18-a editii a Cursei Campionilor.

Transformarea Stade de France intr-un circuit automobilistic a necesitat 1.260 de tone de bitum, un pod de beton de o suta de tone si numai patru zile. O a doua linie dreapta asfaltata a ajutat la crearea unui inel complet in jurul terenului, pe care sa se desfasoare demonstratia monopostului Renault. Pretul unui bilet la acest spectacol, care debuteaza la ora 16.00 (in direct la Eurosport, de la ora 19.00), pleaca de la 25 de euro, iar un loc de parcare in zona stadionului se ridica la 13 euro.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.