Ministrul Administratiei si Internelor, Mircea Dusa, a declarat, luni, ca sportivii CS Dinamo care s-au clasat pe primele sase locuri in competitiile olimpice de la Londra au primit, saptamana trecuta, bonusurile aferente.

"Am incercat, prin clubul Dinamo, sa viram sumele conform legislatiei in vigoare. Totalul sumei pentru Jocurile Olimpice de la Londra, din partea Ministerului, este de 1,65 milioane de lei. Nu este o suma mica, iar aceasta a fost virata catre sportivi si antrenori inca de saptamana trecuta. Sper ca de acum inainte nimeni din aceasta tara nu va mai crea bariere legislative care sa impiedice statul roman sa aprecieze prin bani munca pe care sportivii o fac", a spus Mircea Dusa.

Sabrerul Rares Dumitrescu, vicecampion olimpic la individual, a afirmat ca nu se astepta ca banii din partea CS Dinamo sa fie virati atat de repede. "E mai mult decat ma asteptam, pentru ca nu credeam ca pe linie de club vor veni banii atat de repede. A venit Mos Craciun mai repede, pana la urma vine la copiii care sunt cuminti, care asculta si care iau medalii. Pana la urma e un lucru normal, dar intr-o societate anormala cum este cea a noastra, ne mira aceste lucruri. Nu ma asteptam sa se intample ca la Beijing. A fost o situatie nefericita, care se poate intampla. Asa si noi putem merge la o competitie fara sa luam medalii, dar de aici pana la a arunca cu noroi in club sau minister pentru ca s-a intamplat o data sa nu vina cu banii la timp, e cale lunga", a adaugat Dumitrescu, scrie MEDIAFAX.

Chestorul Elisabeta Lipa, presedintele CS Dinamo, a precizat ca banii au fost virati direct in conturile sportivilor. "Banii sunt in contul sportivilor, nu sunt in contul clubului. Am tinut sa facem aceasta festivitate de premiere dupa ce sportivii isi primesc banii. Ma bucur ca intr-un an atat de greu s-au gasit resurse pentru premierea celor editii a Jocurilor Olimpice. Totul a tinut de bunavointa. Am preluat o grea povara si ma bucur ca am reusit, ma saturasem sa fiu intrebata in fiecare zi cand vom da banii pentru Beijing. Predecesorul meu trebuia sa doarma in anticamera ministrului pentru a rezolva aceasta problema sau cauta solutii pentru ca sportivii sa fie recompensati", a completat Lipa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.