Nadia Comaneci, prima sportiva care a fost notata cu 10 in gimnastica artistica, este de parere ca noul cod de punctaj ce va intra in vigoare anul viitor va fi extrem de derutant. "La Beijing, va fi Olimpiada matematicii. Calcularea notelor va necesita mai mult timp si va fi derutant pentru spectatori. In gimnastica, incerci sa obtii nota perfecta, care reprezinta ce poti face tu cel mai bine si inainte era 10. Acum, ce este perfect? 21,99.2? Acum totul este deschis si nu exista o tinta finala. Zecele perfect a pus gimnastica pe harta si acum l-am aruncat. Mi-e teama ca il va lua alt sport", a declarat Nadia, care la Montreal, in 1976, a obtinut de sapte ori nota 10.

Conform Comisiei de arbitraj, acest nou cod de punctaj va permite evaluarea realelor calitati ale gimnastilor si va fi mai inteligibil si pentru public. Sportivii vor primi o nota pentru dificultatea exercitiului (nota A) si o alta pentru efectuarea acestuia (nota B), prin adunarea acestora urmind sa rezulte nota finala. Noul cod de punctaj va fi folosit oficial, in premiera, la Jocurile Commonwealth-ului, competitie ce va avea loc la Melbourne, in martie 2006.

Cotidianul

Sursa: CotidianulTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.