Presedintele executiv al dinamovistilor va convoca astazi o conferinta de presa in care urmeaza sa-si anunte demisia. Tensiunile din club, care l-au impiedicat pe Ioan Becali sa devina numarul unu, au dus la aceasta decizie. Fostul impresar a fost nemultumit si de faptul ca nu a primit actiuni in contul banilor investiti.

Ioan Becali a fost in silenzio stampa in ultima vreme, dar ameninta ca va face dezvaluiri importante astazi. Presedintele executiv al lui Dinamo vrea sa vorbeasca despre toata aceasta perioada in care problemele legate de bani, actiuni, grupuri de interese, functii si demiterea antrenorului i-au tinut in tensiune pe suporterii ciinilor. "Nu plec de la club, pentru ca am investit pina acum un milion de dolari", spunea, in urma cu o saptamina, Becali intr-o discutie telefonica avuta cu unul dintre reporterii Sport Total.

Situatia s-a intors insa la 180 de grade, iar Giovani vrea sa renunte. Surse din interiorul clubului sustin ca fostul impresar isi va anunta demisia chiar la intilnirea de astazi cu presa. De ce face Giovani acest lucru? Aceleasi surse au dezva luit ca Becali a fost nemultumit de statutul avut la Dinamo de cind a fost numit presedinte. Deciziile sale nu au avut forta, atita timp cit boss-ul din Stefan cel Mare a ramas tot Nicolae Badea. Presedintele CA nu l-a lasat pe Giovani sa-si impuna punctul de vedere, stiind sa isi mentina colaboratorii principali de partea sa.

Ultima mutare a fost propulsarea lui Gigi Netoiu in functia de vicepresedinte, tocmai pentru a anihila orice miscare a lui Becali. Pe de alta parte, Giovani s-ar fi suparat pe Badea, deoarece nu a primit pina acum nici o actiune in contul banilor investiti la club. "A trecut atita vreme si eu nu ma bazez pe nimic. Gata, renunt!", s-ar fi exprimat Becali intr-un cerc de prieteni. Astazi, in conferinta de presa pe care a anuntat-o, fostul impresar va oficializa totul. Pina acum, mai bine de o luna de zile, Giovani n-a mai discutat cu jurnalistii. S-a decis sa o faca intrun moment cu adevarat important, un moment care se anunta decisiv atit pentru el, cit si pentru clubul Dinamo.

I-au cerut sa plece

Galeria nu a avut coregrafie aseara. In locul ei au fost 15 mesaje, toate trase la indigo: "Pleaca!". "Giovani, hotule, pleaca, lasa-ne!", s-a strigat. Dupa ce un apropiat i-a atras atentia asupra bannerelor, fostul impresar le-a privit de la oficiala, dar a zimbit. A fost clar ca episodul Saftica, dupa care fanii au primit amenintari de la presedintele executiv, nu a fost uitat. "Adio!", a fost ultimul mesaj afisat pe gard, dar Giovani nu a reactionat.

Turcu a adus punga cu dolari

La finalul meciului cu rusii lui TSKA, unul dintre actionarii lui Dinamo s-a prezentat la vestiarele echipei. Vasile Turcu a intrat cu o sacosa plina cu bani, pe care ii promisese fotbalistilor inaintea partidei, pentru o victorie."A fost un meci de infarct, asa cum n-am mai trait niciodata", a spus omul de afaceri. Din cite se pare, fiecare dintre jucatori a primit cite 2.000 de dolari.


Despre autor:

Saptamana Finaciara

Sursa: Saptamana Finaciara


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.