Ciinii, fie fani, fie antrenori, fie fotbalisti, au uitat de toate cite s-au intimplat in ultima vreme pentru doua ore in care s-au unit impotriva unei mari echipe. TSKA Moscova a pus genunchiul in pamintul moale al Bucurestiului dupa o partida incrincenata. Vicecampionii au dominat detinatoarea Cupei UEFA, luptind entuziast, dar si eficient.

Dupa ce Cristea si-a batut joc de minunata pasa a lui Zicu si a ratat prosteste singur cu portarul, in debutul jocului, singura dilema veritabila a disputei a ramas cit se respecta legea lui Murphy, care zice ca ceva ce incepe prost se termina si mai prost. Claudiu Niculescu a dat primul raspuns, transmitindu-ne ca inceputul prost se continua la fel: la zece metri de poarta lui Akinfeev, in loc sa-i paseze lui Vlad Munteanu, care era singur-singurel in stinga, virful lui Dinamo a tras pe linga poarta.

Cum iuresul s-a topit in limitele dovedite ale fortei de atac dinamoviste, repriza s-a echilibrat si pentru ca moscovitii si-au adus aminte ca sint, totusi, detinatorii trofeului, adica prima favorita a grupei. Au aratat asta mai ales la mijlocul terenului, unde au fost mai calmi si mai rabdatori, asteptind greseala adversarului, mai mult decit sa se preocupe sa construiasca periculos. Au incercat asta elevii lui Andone, frustrati de ultimele rezultate din campionat si speriati de scandalurile care ar fi urmat unui insucces.

Din asta s-a nascut o dominare mai ales estetica din partea romanilor, dar ineficienta, pentru ca precipitarea a nascut solutii inoportune. Pe cit de tehnica a parut, tot pe atit de fragila s-a dovedit a fi Dinamo, mai ales in duelurile unu la unu. Zicu a fost singurul care a destabilizat serios defensiva rusa, dar a fost prea singur si prea greu de inteles. Vlad Munteanu a fost din fericire la locul potrivit dupa o bijuterie a lui Zicu, mingea ricosata din transversala dupa driblingul si sutul sau fiind reluata in plasa de Munteanu.

Dinamo si-a tinut speranta in viata si mai crede in calificare, pentru ca si-a dat sufletul pe teren alergind dupa trei puncte si construindu-si pe aceasta alergatura motive intemeiate sa ceara dreptul la vise. A fost o victorie si uimitoare, si uriasa, dar in acelasi timp frustranta, pentru ca ea a aratat cealalta fata a lui Dinamo, fata razboinica. Daca ar fi fost mereu asa, Europa s-ar afla acum mai aproape.

CHEILE MECIULUI

NOROI. Din cauza vremii, terenul din Stefan cel Mare, in general unul bun, a cedat repede sub crampoanele jucatorilor si a devenit o intindere de noroi, care a pus mari probleme la constructie.
IMPRECISII. Adrian Cristea, Claudiu Niculescu si Ianis Zicu au ratat ocazii singuri cu portarul, in prima parte, irosind sanse uriase de a marca goluri decisive.
UMBRE. Rusii n-au aratat nimic din echipa care a cucerit Cupa UEFA, fiind o formatie fara mare forta, care in general n-a reusit sa puna prea multe probleme.
SCHIMBAT. Zicu a fost omul cel mai important la Dinamo, reusind sa faca uitate evolutiile sale din ultimele partide, printr-un joc inspirat. De altfel, in urma unei actiuni personale a mijlocasului, Dinamo a inscris.

Zicu rateaza OM

Atacantul dinamovist a primit in minutul 17 al intilnirii cu TSKA al treilea avertisment in Cupa UEFA si nu va juca in ultimul meci al grupei impotriva lui Marseille. Atunci, Zicu a vazut galbenul pentru ca a lovit mingea dupa fluierul arbitrului. Ianis a mai fost avertizat si la partidele cu Heerenveen, in minutul 33, si cu Levski Sofia, in ultimul minut de joc.

Vintul era sa-i accidenteze

La pauza, citiva dintre jucatorii de rezerva ai lui Dinamo si antrenorul cu portarii, Ion Manu, au fost in pericol de accidentare. Din cauza unei rafale mai puternice de vint banca de rezerve a ciinilor s-a rasturnat, dar Guso, Ionut Balan si tehnicianul au reusit sa se fereasca in ultima clipa. Altfel, Danciulescu a fost foarte nervos pe parcursul meciului, agitindu-se continuu in gura tunelului de acces. (Catalin Muresanu)

GEORGE GALAMAZ:
"E o victorie mare pe care nu o voi uita prea usor. Ne-am luat revansa fata de suporteri si imi doresc sa incepem un nou drum".

Cum se califica Dinamo

-daca invinge la Marseille
-daca face egal la Marseille, iar Heerenven cistiga doar cu 1- 0 cu Levski
-daca pierde cu 2-3 la Marseille, iar Herenveen nu cistiga cu Levski;
-in aceste conditii, la egalitate perfecta cu TSKA, ar intra in vigoare criteriul numarului de goluri marcate in deplasare (TSKA n-a marcat nici un gol cu Heerenveen si Dinamo, Dinamo ar marca 2 la Marseille)

CLASAMENT
GRUPA F
1. Marseille 3 2 0 1 3-2 6
2. Levski Sofia 3 2 0 1 3-2 6
3. DINAMO 3 1 1 1 1-1 4
4. TSKA Moscova 4 1 1 2 3-4 4
5. Heerenveen 3 0 2 1 0-1 2

Ultima etapa (14 decembrie)
Marseille - DINAMO
Heerenveen - Levski Sofia.
TSKA Moscova sta


Despre autor:

Saptamana Finaciara

Sursa: Saptamana Finaciara


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.