Protasov ii lasa lui Olaroiu o mostenire pe cat de frumoasa, pe atat de dificila: o echipa calificata in primavara europeana!

Dupa 3-0 cu suedezii de la Halmstad, Radoi, Goian, Iacob si ceilalti par ca au ajuns dependenti de primavara europeana. Fara indoiala, Steaua merita sa joace mult timp pe arenele Europei deoarece, a dovedit-o, s-a reabonat la spectacol. Totul datorita lui Oleg Protasov, un strateg pe picior de plecare, in fata caruia noi, si mai ales soldatii lui, ar trebui, la despartire, sa ne scoatem palariile. Fireasca intrebare: "Pentru ce?", isi are o singura explicatie, regasita, de fapt, miercuri, in gestul celor 25.000 de oameni.

Aplaudat la inceput si la final de un stadion intreg, ucraineanul are marele merit, in scurta sa prezenta in Romania, de a fi schimbat infatisarea unei echipe ce n-ar fi renuntat niciodata la apucaturi si ar fi mizat continuu pe tirul intins de declaratii fara acoperire si calcule, din care nu s-ar fi ales cu prea multe certitudini. Fotbalul nostru, plin de capuse imbracate elegant si cu priza la penibil, a fost invins prin simplitate si respectul muncii bine facute de un ucrainean serios, dar mereu cu zambetul pe buze.

Steaua a ajuns pentru a doua oara in primavara europeana si marile merite sunt ale jucatorilor si abia apoi ale antrenorului. Si totusi, desi au inscris pe unde au putut, nu i-am vazut niciodata pe Mirel, Dorin sau Victoras sarind la gatul oricui nu intelege ca Protasov vrea sa fie, mai mult ca niciodata, mai aproape de familie. Pana la urma este important sa ajungi undeva, dar mai conteaza si cum, si unde, si cu cine. Cu Olaroiu va fi, cu siguranta, infinit mai greu. Poate si cu altii.

Steaua 3 : 0 Halmstad

Hamutovski 6,5
Ogararu 6
D. Goian 8
Ghionea 6,5
Nesu 6
Nicolita 7
M. Radoi 8
Paraschiv 6
Bostina 7
V. Iacob 7
N. Dica 6
Antrenor: Oleg Protasov

Schimbari: V. Iacob (76 A. Cristea); Bostina (82 Fl. Dumitru); Radoi (83 Lovin).

Sahlman 4
E. Jensen 4
T. Jonsson 4
Zvirgzdauskas 4
P. Johansson 5
Anklev 5
M. Svensson 4
Djuric 5
Fribrock 4
Delani 5
P. Ingelsten 4
Antrenor: Jan Andersson

Schimbari: Fribrock (46 P. Larsson 4); Delani (82 J. Johansson).

Au arbitrat: Emil Bozinovski 6 - Ljubomir Krstevski 6, Mijalce Mihajlov 6 (toti din Macedonia).

Au marcat: M. Radoi (9); D. Goian (64), V. Iacob (72).

Grupa C

Steaua - Halmstad 3-0; Sampdoria - Hertha Berlin 0-0.

Clasament
1. Steaua 3 2 1 0 7-0 7
2. Sampdoria 3 1 2 0 3-1 5
3. Hertha 3 1 2 0 1-0 5
4. Lens 3 1 1 1 5-4 4
5. Halmstad 4 0 0 4 1-12 0
Ultima etapa (15 decembrie): Hertha - Steaua; Lens - Sampdoria.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.