Pentru marele nostru campion Leonard Doroftei, timpul care s-a scurs de la revenirea in tara a fost doar o perioada de acomodare la pulsul la care traiesc romanii. Si-a revazut prietenii, s-a plimbat, a vizitat mai multe locuri, a intrat in salile de box, a mers la televiziuni si ziare, si-a petrecut Sarbatorile in familie, alaturi de cei dragi. Toate acestea, insa, au trecut. De azi, vacanta "Mosului" s-a incheiat. Incepe munca, lucrul pentru care Dorin s-a intors acasa!

La multi ani, Mosule!

La multi ani! Gata, de astazi incepem munca!

Adica?

In cursul zilei de joi plec la Resita, in cantonamentul lotului national de box, acolo unde ma voi intalni cu nasul meu, Francisc Vastag. Vreau sa-i cunosc si eu pe cei mai valorosi pugilisti ai tarii, la ora actuala!

Cum au fost Sarbatorile?

M-am simtit bine alaturi de familie. Am ciocnit un pahar de sampanie, am gustat din preparatele romanesti traditionale ale Craciunului, fara sa exagerez, insa!

Cum stai cu "cantarul"?

Ei, am mai pus eu ceva pe mine! Am trecut la o categorie superioara, dar ma simt bine. Sper sa-mi revin la Resita, pentru ca, vorbesc serios, chiar vreau sa ma apuc de munca! Mai in gluma, mai in serios, iti spun ca, de cand am revenit din Canada, doar am cheltuit, fara sa castig ceva! In felul asta, ma da afara sotia din casa...

Ai discutat pe aceasta tema si cu Rudel Obreja?

M-am plans si lui, ce sa fac? Este foarte important pentru mine sa ma stiu in mijlocul fenomenului pugilistic din Romania. Numai ca a venit vremea sa muncesc si pe bani!

Ce crezi ca poti aduce in plus boxului autohton?

Vin cu o experienta vasta, atat in domeniul boxului amator, cat si in cel profesionist! Nu eu pot schimba ceva, ci echipa cu care lucrez. Este foarte important ca oamenii din pugilismul romanesc sa se ocupe de fenomen. Este nevoie nu numai de experienta, dar si de rabdare si incredere. Boxul romanesc a dat intotdeauna talente, dar managementul gresit al celor care s-au ocupat pana acum de destinele pugilismului autohton ne-a frustrat, de multe ori, de performante.

Ce ii vei sfatui pe tinerii boxeri sa aleaga, intre amatorism si profesionism?

Sunt lucruri total diferite. Asta tine numai de caracterul fiecarui sportiv, de ceea ce-si doreste sa faca. Personal, i-as sfatui sa-si vada mai intai de cariera la amatori, urmand ca apoi sa decida daca pot face pasul catre boxul profesionist.

Cat timp vei sta la Resita?

Trei saptamani, dupa care pregatirea se va face in Bucuresti. Vreau sa ma integrez cat mai rapid in marea familie a boxului romanesc pentru ca mi-am dat seama ca nu pot trai in afara ei. Este frumos si sa te distrezi, dar sala ma cheama la ea. Douazeci de ani de cantonamente, pregatiri si meciuri nu pot fi atat de usor stersi cu buretele. Ba nu pot fi stersi deloc!


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.