Domnule Becali, ce se intimpla intre firma dumneavoastra si internationalii romani? De ce renunta ei la contractele cu „Becali & Popescu Sport"?

In primul rind, si as vrea sa ma refer aici la cazul Contra, ca sa renunti la ceva, trebuie in primul rind sa ai acel ceva. Noi nu mai semnasem nimic cu el din noiembrie, si o sa va spun de ce. El are 29 de ani si inca trei ani de contract cu Atletico Madrid, contract facut de firma noastra. Suma incasata anual de Cosmin este foarte mare. Nu stiu daca altcineva i-ar mai oferi asa ceva, dar nu asta e problema. Virsta lui si banii pe care ii cistiga la Madrid nu il mai fac atractiv pentru un transfer in alta parte. De aceea nu mai prelungiseram intelegerea cu el.
Contra are alta varianta. Spune ca nu v-ati interesat de el in perioada in care a fost accidentat.
Noi nu sintem medici. Am vorbit cu el in toata aceasta perioada, ce era sa facem mai mult. Recuperarea este treaba medicilor si a jucatorului. Treaba noastra, a impresarilor, este sa ii gasim echipa si un contract bun. Nu cred ca se poate plinge de bani in urma colaborarii cu noi. A zis apoi de Milan, ca noi ne-am bucurat cind el a plecat. Dar sa nu uitam in ce conditii si in urma caror evenimente a fost obligat sa plece de acolo. (n.r.: Contra s-a batut cu Davids la un amical cu Juventus, intrind imediat in dizgratia lui Berlusconi). Nu mai spun ca era rezerva la Dinamo cind l-am dus la Alaves, statut dobindit iar in conditii despre care nu vreau sa vorbesc.

Va referiti la banuielile de non-combat dupa meciul contra lui Rapid?

Nu insistati, nu vreau sa vorbesc!

Credeti ca Mutu l-a influentat sa semneze cu GEA World?

Probabil. Cred ca Mutu se plictiseste, din lipsa de ocupatie, si incearca si altceva. Oricum, eu nu pot sa inteleg cum un jucator de 29 de ani se ia dupa unul de 25. Dar e treaba lor, eu le urez succes la amindoi.

Plesan?

Saptamina aceasta se va decide totul.

Ati blocat transferul lui la Steaua?

Meseria noastra nu este sa blocam jucatorii, ci sa le oferim variante. Pentru noi este foarte important sa obtinem un salariu bun pentru jucator. Nu inteleg de ce se vorbeste atit despre acest subiect. Poate Steaua sa ofere salariul de la Galata? Si, in plus, nu ne-a cautat nimeni de la Steaua. Mi se pare ciudat, deoarece numai noi putem sa negociem plecarea lui Plesan, iar MM Stoica mai are, cred, numarul nostru de telefon.

De ce nu mai reusiti transferuri ca in alti ani?

Sint mai multe motive. Nici jucatorii nu mai sint de talia unui Hagi, Popescu sau Chivu, nu mai sint nici bani la cluburi ca in urma cu ceva timp.

Se mai pregateste vreun jucator sa faca acelasi pas ca Mutu si Contra?

Nu, nu cred sa mai fie vreunul.