Autobiografia fotbalistului echipei Paris Saint-Germain, Zlatan Ibrahimovic, scrisa impreuna cu un jurnalist, a fost nominalizata la premiile literare suedeze, a anuntat, luni, juriul.

"Eu, Zlatan Ibrahimovic", scrisa impreuna cu jurnalistul suedez David Lagercrantz, este unul dintre cele sase volume nominalizate la premiul "August", care va fi decernat la 26 noiembrie, transmite MEDIAFAX.

"Este o descriere sensibila si aspra in acelasi timp care duce cititorul din tribuna in teren si in lumea lui Zlatan. Este o expunere zilnica care te poarta din bucataria de la Rosengaard (n.r. - un cartier din orasul Malmo, unde a copilarit Ibrahimovici) pana in vestiarele de la Milan. Este o naratiune ce lasa o impresie durabila", a explicat juriul.

Cartea descrie viata lui Ibrahimovic din cartierul Rosengaard, ascensiunea sa si anecdote despe fotbalist, inclusiv starile prin care a trecut cand juca la FC Barcelona.

Volumul a fost lansat in noiembrie 2011 si a avut succes in Suedia. Autobiografia fotbalistului s-a vandut in mai mult de 500.000 de exemplare. Publicarea unei traduceri in franceza a autobiografiei este prevazuta pentru 2013.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.