Agentia Americana Anti-Doping este din ce in ce mai aproape de a dovedi ca Lance Armstrong a fost unul dintre liderii unei retele care se ocupa de doparea ciclistilor de la echipa US Postal.

Potrivit prosport.ro, USADA a facut public un rezumat de 200 de pagini al raportului de 1000 de pagini trimis la Federatia Internationala de Ciclism in care prezinta dovezile si marturiile adunate impotriva lui Armstrong.

Pe langa o serie de documente care dovedesc plata unui milion de euro catre doctorul Michele Ferrari, suspendat pe viata pentru administrarea de produse dopante, USADA a prezentat si mai multe marturii ale fostilor colegi de echipa cu Lance Armstrong.

Toti ciclistii au povestit cum Armstrong si team-managerul Juhan Bruyneel au facut presiuni foarte mari pentru a-i obliga sa se dopeze.

"In acest moment, ciclismul e un sport mai curat. Insa intre 1999 si 2006, toti rutierii de top, fara exceptie, au folosit produse dopante. Dupa ce am plecat de la US Postal, am continuat sa ma dopez atat la Rabobank, cat si la Gerolsteiner. Accept ce am facut si voi lupta pentru a transforma ciclismul intr-un sport cat mai curat", a declarat Levi Leipheimer, sportiv suspendat pana la 1 martie 2013 si caruia i-au fost sterse din palmares toate rezultatele obtinute intre 1999 si 2007.

Un alt ciclist, David Zabriskie, a marturisit ca, desi se apucase de ciclism pentru a uita de dependenta de droguri a tatalui sau, Armstrong si Bruyneel l-au obligat sa se dopeze.

"M-am apucat de ciclism pentru ca in acest sport mi-am gasit refugiul. Sa fiu obligat sa ma dopez cand ei stiau foarte bine ce probleme am avut a fost chinuitor. Am jurat ca nu voi lua niciodata droguri, insa pentru a reusi, a trebuit sa fac acest compromis. Am suferit o cadere nervoasa din care mi-am revenit cu greu", a declarat Zabriskie.

"In cadrul echipei US Postal a existat cea mai mare retea de dopaj din istorie, o retea bine pusa la punct, care nu a dat gres niciodata", a fost concluzia raportului Agentiei Americane Anti-Doping.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.