Gimnasta Catalina Ponor s-a calificat fara probleme in finala de la birna. La sol nu a avut insa succesul scontat, campioana olimpica de la Atena neprinzind finala la acest aparat

In ciuda unui arbitraj ostil, tripla campioana olimpica de la Atena, Catalina Ponor, a demonstrat inca o data, la Mondialele de la Melbourne, ca este "regina birnei". Cu 9,562, romanca s-a calificat in finala la acest aparat de pe prima pozitie. Dar asta abia dupa ce a facut contestatie. "Arbitrele cam trag cu americancele. Desi a executat bine exercitiul, Catalina a primit initial doar 9,462. Si asta pentru ca, in loc ca nota de plecare sa fie din 10, i-au dat-o din 9,90. Impreuna cu antrenorul Stanei, s-a dus si a facut contestatie. Fata stia ce a lucrat. Arbitrele au revazut caseta si au fost nevoite sa-si recunoasca greseala", a declarat mama gimnastei, Carmen Ponor.

Chiar daca nu a mai facut solul intr-un concurs oficial de mai bine de cinci luni, Catalina s-a tinut de cuvint si a concurat si la acest aparat. Pentru noul ei exercitiu, facut impreuna cu coregrafa de la Constanta, Ponor a primit doar 9,200, nota ce nu i-a permis sa acceada in finala, fiind doar a treia rezerva. "N-a fost un exercitiu rau, dar Catalina n-a avut rezistenta 100% sa-l duca pina la capat. Este greu de facut aprecieri in privinta locului pe care Ponor ar fi trebuit sa-l ocupe, dar consider ca, daca ar fi favorizat-o si ordinea de intrare in concurs - ea evoluind prima -, ar fi putut sa obtina si calificarea", a declarat secretarul general al FRG, Adrian Stoica.

Daca antrenorul Matei Stanei regreta ca nu au facut contestatie si la acest aparat - "i-au dat nota de plecare din 9,9 in loc de 10, exact ca si la birna" -, Catalina o acuza de acest lucru pe antrenoarea federala Anca Grigoras, care a fost supervizorul arbitrilor de la sol: "Sint foarte suparata, pentru ca mi-au luat din nota de plecare. Cred insa ca doamna Grigoras, sefa arbitrelor, ar fi trebuit sa mi-l dea. Eu am simtit ca m-am intors si l-am facut".


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.